29 Aralık 2014 Pazartesi

Cornflakesli (Mısır Gevrekli) Tavuk

Herkese iyi akşamlar. Bir yılbaşı klasiği olan iç pilavlı tavuk dolması yerine alternatif bir lezzet arayanlar için bir tarifim var bu akşam. Cornflakesli tavuğu  iç pilav ve salata ile yılbaşı sofranızda konuklarınıza iç rahatlığı ile sunabilirsiniz. İç pilavlı tavuk dolması tarifi için buraya tık tık.
Afiyet olsun.
Malzemeler: 
8 parça kalça kemiksiz tavuk
tavukların üzerini kapatacak kadar  sade cornflakes
1 paket krema
tuz
karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı: Cam bir fırın kabının zeminine kremanın yarısı dökülüp, tüm zemine yayılır. Daha önceden haşlanmış tavuklar didiklenip kabın zeminine döşenir. Üzerine tuz, karabiber serpilir. Kremanın kalanı tavukların her yerine gelecek şekilde dökülür. Cornflakes (mısır gevreği) tüm tavuğun üzerini kapatacak şekilde kaba tavukların üzerine yayılır. Cornflakesin kremayı biraz emmesi beklendikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve önceden ısıtılmış fırında 180'C'de cornflakesin üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Üzeri kızarınca fırından çıkarılır ve pilav ve salata ile birlikte sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

Kızsal Şeyler Blog dedi ki...

güzel bir tarif olmuş eline sağlık. anneme söyliyim de yapsın canım çekti :) sevgilerimle blogkizsalseyler

kolay yemek tarifleri dedi ki...

çok hoş bir lezzet birleşimi olmuş ellerinize sağlık denemek gerek sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...