Herkese rüzgarlı, yağmurlu ve karanlık bir İstanbul gününden merhaba. Bugün yeni yemek yapmaya başlayan arkadaşlar için bir tarifim var. Kısa sürede hazırlanan, yapımı çok kolay ama lezzetiyle ve sunumuyla uzun uğraşlarla hazırlanan yemeklere rakip olabilen bir tarif. Bu yemeği eğer kırmızı et sevmiyorsanız tavuk ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Malzemeler (4 kişilik)
Yarım kilo kuşbaşı et
250 gr.mantar
3 adet yeşil sivri biber
2 adet kırmızı biber(yazın bunun yerine domates kullanıyorum)
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kuru nane
kekik
kuru fesleğen
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Geniş bir teflon tavada (ben wok kullanıyorum) ısıtılmış zeytinyağında küçük küçük doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar çevrilirler. İçine küçük küçük doğranmış yeşil sivri biberler eklenir ve sotelenir. Ardından küçük küçük doğranmış kırmızı biber konulur ve sotelenir. Karışıma önceden haşlanmış etler ilave edilir. Hepsi birlikte çevrilirler. Haşlanmış ve doğranmış mantarlar tavaya eklenir ve birlikte sotelenir. Tuz, karabiber ve tüm baharatlar konulur ve salça ilave edilir. Hepsi iyice karıştırılır ve biraz pişmeleri için ateşte bırakılırlar. Pişince sıcak sıcak servis tabağına alınır ve sade pilav ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
25 yorum:
bu ikiliye bayılırım
öyleysee bu tabağı öğle yemeğim için alayım:)))))
ellerine sağlık canım
harika bir ikili..çok severim...ellerine sağlık tatlım...
en sevdiklerim... harika gözüküyo. ellerinize sağlık.
sunuma bayıldım tabak ne kadar şık
ellerine sağlık canım basit ve nefis hayat kurtaran bir tarif hele de böyle şık sunulursa harika oluyor sevgiler
sunuma bayıldım tabak ne kadar şık
ellerine sağlık canım basit ve nefis hayat kurtaran bir tarif hele de böyle şık sunulursa harika oluyor sevgiler
Canım enfes görünüyor ellerine sağ
lık öpüyorum.
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.etli lezzetlere asla hayır demem.güzel bir gün diliyorum.sevgiler.
çok lezzetli elinize sağlık
sevgiler
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Ankara da da hava sıkıntılı.
Sevgiyle kal.
Bura da kapkaranlık, yağmurlu, güneşi özleyeceğiz. İçin aydınlık olsun Handacığım.
eline sağlık canım,tavukla da çok yakışıyor mantar,canım çekti bak şimdi:)
Mantar herkez tarafından yenmesede tadıyla sunumuyla ve birçok yemeğe yakışmasıyla olmazsa olmazlardan biri bence.Harika görünüyor ellerine sağlık.Sunumda çok şık olmuş arkadaşım.
havada kapalı bizde evde kapalıyız:))
benim ilk öğrendiğim özel tariflerden canım yeni başlayanlara sahiden de çok yardımcı olur:)) ellerine emeklerine sağlık:))
sevgiler..
rüzgarlı karanlık tam buhran! yemek yemek istiyor insan. Et yersem en sevdiğim hali bu işte, ekmek üzeri biraz da yoğurt ile! Harika! Ellerinize sağlık
antalyada çok kasvetli ve yagmurlu bugün.böyle havalarda nedense canımız daha çok et çekiyor.ellerine saglık.
Ellerine sağlık Handancım.Mükellef bir akşam yemeği hazırlamışsın.Bende çok severim hem etlisini hem tavuklusunu.
Ayrıca güzel ve içten yorumun için teşekkür ederim.
Sevgilerle
Dileğiniz ve sözleriniz için çok teşekkür ederim, sağolunuz.
ablacım çok severim hele yanında pilav ayran asla hayır diyemem
ellerin dert görmesin
afiyet bal olsun
yanına bir de patates kızartması varsa değmeyin keyfime :)
ellerine sağlık canım, nefis görünüyor..
Handancığım İzmirde yağmurlu birazda soğudu sanki ellerine sağlık benimde Müge ile çok sevdiğim bir yemek afiyetler olsun sevgiler bizden...
Çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık canım.bloğumda senin için bir ödül var uğrayıp alırsan sevinirim.Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
Pilavsız olmaz ellerinize sağlık
Sevgiler:)
ellerine sağlık,nefis görünüyor...
Benim de en sevdiğim tariflerden biridir. Yanında bazen pilav bazen de püre ile hazırlarım ben de...
Ellerinize sağlık.
hem tavuklusunu hem de etlisi sık sık yaparım bende. çok severiz. ellerine sağlık Handan abla nefis duruyor pilav ile birlikte...
Yorum Gönder