11 Nisan 2010 Pazar

Sebzeli Pirinç Salatası

Güzel bir pazar gününde yine hafif ve sağlıklı bir lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum. İstenirse tek başına bir öğün olarak tüketilebilir, istenirse etin tavuğun yanında garnitür olarak servis edilebilir.
Malzemeler:
Brokoli
Karnabahar
Bezelye
Havuç
Kırmızı biber
Mısır
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Zeytinyağ
Hazırlanışı
Brokoli, karnabahar, havuç, bezelye haşlanır. Pirinç sıcak suda 30 dak. bekletilir. Bol suyla yıkanıp, süzülür. Zeytinyağı bir tencereye konup, ısıtılır. Pirinçler eklenir, 2- 3 dak. kavrulur. Sıcak su ve tuz eklenir ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Pişince kenara alınır. Geniş bir kapta haşlanan ve küçük parçalara ayrılan sebzeler, doğranmış kırmızı biber, mısır ve pirinç karıştırılıp, harmanlanır ve servis tabağına alınıp, servis edilir.

AFİYET OLSUN

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

nefis bir pilav ellerinize sağlık

çeşnici Handan dedi ki...

Umutluhayat teşekkürler canım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...