Malzemeler:
Brokoli
Karnabahar
Bezelye
Havuç
Kırmızı biber
Mısır
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Zeytinyağ
Brokoli
Karnabahar
Bezelye
Havuç
Kırmızı biber
Mısır
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Zeytinyağ
Hazırlanışı
Brokoli, karnabahar, havuç, bezelye haşlanır. Pirinç sıcak suda 30 dak. bekletilir. Bol suyla yıkanıp, süzülür. Zeytinyağı bir tencereye konup, ısıtılır. Pirinçler eklenir, 2- 3 dak. kavrulur. Sıcak su ve tuz eklenir ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Pişince kenara alınır. Geniş bir kapta haşlanan ve küçük parçalara ayrılan sebzeler, doğranmış kırmızı biber, mısır ve pirinç karıştırılıp, harmanlanır ve servis tabağına alınıp, servis edilir.
AFİYET OLSUN
Brokoli, karnabahar, havuç, bezelye haşlanır. Pirinç sıcak suda 30 dak. bekletilir. Bol suyla yıkanıp, süzülür. Zeytinyağı bir tencereye konup, ısıtılır. Pirinçler eklenir, 2- 3 dak. kavrulur. Sıcak su ve tuz eklenir ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Pişince kenara alınır. Geniş bir kapta haşlanan ve küçük parçalara ayrılan sebzeler, doğranmış kırmızı biber, mısır ve pirinç karıştırılıp, harmanlanır ve servis tabağına alınıp, servis edilir.
AFİYET OLSUN
nefis bir pilav ellerinize sağlık
YanıtlaSilUmutluhayat teşekkürler canım.
YanıtlaSil