Haftasonu sevdiklerinize yapacağınız kurabiyenin tarifi Konuk Çeşnici Canan'dan geldi. Ellerine sağlık Canan. İşte gayet lezzetli kurabiyenin tarifi
Malzemeler:
Hamur Malzemeleri:
250 gr tereyağı (Margarin de olabilir)
Oda sıcaklığında
2 Adet yumurta (1’inin akı ayrılacak)
9 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı üzüm
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi içine
1 tatlı kaşığı tarçın
1 pk kabartma tozu
Aldığı kadar tam buğday unu
Üst malzemesi :
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi 1 yumurta akı
Hazırlanışı
Kuru üzümler ılık suda yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika bekletilir suyu süzülüp kurulanır. Oda sıcaklığında iyice yumuşayan yağın üzerine üzüm ve ceviz hariç tüm hamur malzemeleri eklenerek iyice özleşene kadar ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğrulur. En son ceviz ve kuru üzüm de eklenerek hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. 2 farklı tabaktan birisine yumurta akı, diğerine 2 kaşık hindistan cevizi konulur. Yuvarlanan hamurlar önce yumurta akına bulanır sonra hindistan cevizine batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. 160 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir
AFİYET OLSUN
canan hanımın ellerine sağlık çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Umutluhayat.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık..
YanıtlaSilMutlu pazarlar:))
Pembe Tatlar, Teşekkürler sana da iyi pazarlar canım
YanıtlaSilKurbiyelerin çok lezzetli görünüyorlar bizim evde de bu tarz lezzetler çok pişirildiği için bende deneyeceğim. Ellerine sağlık iyi pazarlar.
YanıtlaSilYaseminciğim afiyet olsun
YanıtlaSil