10 Nisan 2010 Cumartesi

Üzümlü Cevizli Kurabiye

Haftasonu sevdiklerinize yapacağınız kurabiyenin tarifi Konuk Çeşnici Canan'dan geldi. Ellerine sağlık Canan. İşte gayet lezzetli kurabiyenin tarifi

Malzemeler:
Hamur Malzemeleri:
250 gr tereyağı (Margarin de olabilir)
Oda sıcaklığında
2 Adet yumurta (1’inin akı ayrılacak)
9 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı üzüm
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi içine
1 tatlı kaşığı tarçın
1 pk kabartma tozu
Aldığı kadar tam buğday unu

Üst malzemesi :
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi 1 yumurta akı

Hazırlanışı
Kuru üzümler ılık suda yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika bekletilir suyu süzülüp kurulanır. Oda sıcaklığında iyice yumuşayan yağın üzerine üzüm ve ceviz hariç tüm hamur malzemeleri eklenerek iyice özleşene kadar ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğrulur. En son ceviz ve kuru üzüm de eklenerek hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. 2 farklı tabaktan birisine yumurta akı, diğerine 2 kaşık hindistan cevizi konulur. Yuvarlanan hamurlar önce yumurta akına bulanır sonra hindistan cevizine batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. 160 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir

AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. canan hanımın ellerine sağlık çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık..

    Mutlu pazarlar:))

    YanıtlaSil
  3. Pembe Tatlar, Teşekkürler sana da iyi pazarlar canım

    YanıtlaSil
  4. Kurbiyelerin çok lezzetli görünüyorlar bizim evde de bu tarz lezzetler çok pişirildiği için bende deneyeceğim. Ellerine sağlık iyi pazarlar.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)