Malzemeler:
Hamur Malzemeleri:
Yaklaşık ½ kg un
1 bardak ılık süt
1/2 bardak sıvı yağ
1/2 bardak ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yuva maya
Üstünün Malzemeleri
2 tepeleme yemek kaşığı Acı Biber salçası
3 tepeleme yemek kaşığı Tatlı Biber salçası
½ fincan sızma zeytinyağı (Salça kıvamına göre arttırmanız gerekebilir)
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı Kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
Hamurun Hazırlanışı :
Mayayı ılık suda eritin. Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Hamuru 20-25 dakika mayalandırın. Yağladığınız 25-30 cm tepsiye elle yayın.
Üst Malzemesinin Hazırlanışı :
Biber salçalarını, susamı, çörekotunu yağı ve baharatları karıştırın en son cevizi ilave edip karıştırın. Malzemeyi tepsiye yaydığınız hamurum üzerine eşit miktarda sürün.
Tepsiyi soğuk fırında160C’de 40-50 dk (Fırın ayarınıza göre kurutmadan üstünü yakmadan) pişirin.
Mayayı ılık suda eritin. Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Hamuru 20-25 dakika mayalandırın. Yağladığınız 25-30 cm tepsiye elle yayın.
Üst Malzemesinin Hazırlanışı :
Biber salçalarını, susamı, çörekotunu yağı ve baharatları karıştırın en son cevizi ilave edip karıştırın. Malzemeyi tepsiye yaydığınız hamurum üzerine eşit miktarda sürün.
Tepsiyi soğuk fırında160C’de 40-50 dk (Fırın ayarınıza göre kurutmadan üstünü yakmadan) pişirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder