Herkese iyi akşamlar. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bayramda bu sıcak günlerde gelen konuklarınıza ikram etmek için hafif bir tatlı düşünüyorsanız bu tarif sizin için güzel bir alternatif olabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
100 gr. tereyağı
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:Sütün yarısı ve toz şeker bir tencerede şeker
eriyene kadar (sütü kaynatmadan) orta ateşte karıştırılır. Şeker eriyince sütün
kalanı ve yumurta sarısı süte eklenir. İyice karıştırılıp, altı kapatılır.
Diğer tarafta bir tavaya tereyağı konulur ve eritilir. Eriyen tereyağına un
eklenir ve unun rengi dönüp, kokusu çıkana kadar kısık ateşte 15 dak. kadar
kavrulur. Kavrulan un ocaktan alınır.
Süt ocağa konulur ve kavrulmuş un yavaş yavaş karıştırılarak süte eklenir.
(Unun topaklanmaması için hızlıca karıştırmak gerekiyor) Muhallebi
kıvamına gelen kadar süt karıştırılıp, pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince 1
paket vanilya eklenir, karıştırılır ve altı kapatılır. Muhallebi kıvamındaki
helva güveç kaplarına pay edilir. (küçük boy bir fırın kabına da
koyabilirsiniz) Güveç kapları fırın
tepsisine konulur ve fırın tepsisine
güveç kaplarının yarısına gelecek kadar su konulur. Önceden ısıtılmış fırında
200 C’de üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Pişince fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Üzeri fındık ve Antep
fıstığı ile süslenip,ılık ya da soğuk olarak
servis yapılır. İsterseniz yanında dondurma da servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
1 yorum:
Guzel bir site http://yesiminyemekleriresimleri.blogspot.com/?m=1 siteme de beklerim
Yorum Gönder