İyi akşamlar. Herkesin Mevlid Kandili mübarek olsun. Soğuk kış günleri için nefis bir tarifim var bu akşam. Mutlaka deneyin çok beğeneceksiniz.
Malzemeler:
2 adet orta boy pancar
4 adet hellim peyniri
bir kaç dal roka
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Pancarlar iyice yıkandıktan sonra kurulanır ve buharda haşlanırlar. (İsterseniz tek tek folyoya sarıp, fırında 200 C'de 40 dak.pişirebilirsiniz) Haşlanan pancarların ılındıktan sonra kabukları soyulur. Dilimlenir ve rondoda püre haline getirilir. Bir kabın içerisinde zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta hellim peynirleri ızgarada her iki tarafının da rengi dönene kadar kızartılır. Ekmek dilimi üzerine püre halindeki pancar sürülür. Üzerine roka yaprağı konulup, üzerine kızarmış hellim konulur ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
2 adet orta boy pancar
4 adet hellim peyniri
bir kaç dal roka
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Pancarlar iyice yıkandıktan sonra kurulanır ve buharda haşlanırlar. (İsterseniz tek tek folyoya sarıp, fırında 200 C'de 40 dak.pişirebilirsiniz) Haşlanan pancarların ılındıktan sonra kabukları soyulur. Dilimlenir ve rondoda püre haline getirilir. Bir kabın içerisinde zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta hellim peynirleri ızgarada her iki tarafının da rengi dönene kadar kızartılır. Ekmek dilimi üzerine püre halindeki pancar sürülür. Üzerine roka yaprağı konulup, üzerine kızarmış hellim konulur ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
2 yorum:
Çok pratik ve iştah açıcı. Ellerine sağlık canım.
Çok sıra dışı :) denemek istiyorum...
Yorum Gönder