24 Temmuz 2017 Pazartesi

Şakşuka

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam sıcak yaz günlerinde  sofraların baş konuklarından biri olan şakşuka tarifi var.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 tane patlıcan
2 tane kabak
2 tane çarliston biber
2 tane patates
2 diş sarımsak
4 tane domates
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı olarak soyulur ve küp küp doğranır. Tuzlu suda acısının çıkması için 15 dak. bekletilir. Patatesler soyulup, küp küp doğranır. Kabak ve biberler ayıklanıp, yıkanıp küçük küçük doğranır. Patlıcanlar tuzlu sudan çıkarılıp yıkanır ve  kurulanır. Tüm sebzeler zeytinyağı, tuz ve karabiber  ile harmanlanır ve fırın tepsisine yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de sebzelerin rengi iyice  dönene kadar pişirilir. (İsterseniz  sebzeleri  kızgın yağda da kızartabilirsiniz) Diğer tarafta domatesler rendelenir, sarımsaklar dövülür. Tavada ısıtılan zeytinyağında sarımsak kavrulur,  ardından domatesler ve tuz eklenir,  birlikte pişirilir. Sebzeler servis tabağına alınır ve domates sosu üzerine dökülür ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor taze ekmeklede ne güzel yenirhani.Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...