Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya çok sevilen ve çok lezzetli bir tarif ile başlamak istedim.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
500 gr. köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kuru soğan
1 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
karabiber
tuz
kimyon
köfte baharı
2 adet haşlanmış yumurta
2 adet haşlanmış havuç
1 adet yumurtanın beyazı
zeytinyağı
Hazırlanışı
Bir kabın içine kıyma, iyice kıyılmış(rendelenirse daha iyi olur) soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış ve ufalanmış ekmek içi, yumurta, istenilen miktarda tuz, karabiber, kimyon ve köftebaharı konulur. Tüm malzeme iyice karıştırılarak yoğurulur. Yoğurulan kıyma alüminyum folyo üzerinde bir, iki cm. kalınlığında düz bir hale getirilir. Üzerine yumurtalar ve yanlarına da havuçlar konulur. Rulo şeklinde sarılır. Fırın tepsisine yerleştirilir. Yumurtanın beyazı ile zeytinyağı karıştırılır ve üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 175 C'de üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılır ve dilimlenerek patates püresi ile birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN
7 yorum:
Harika görünüyor yumurta bile dağılmadan kalmış :) Ellerinize sağlık
dalyan köfteyi yumurtasız yapsam nasıl olur ki.?
:)
evin beyi köfte ve yumurtayı yanyana hayal edemezmiş..:)
ellerine sağlık ablacım.
sevgilerimle...
ellerinize sağlık enfes görünüyor :)
Ellerine sağlık çok severim.misafir sofraları için ideal bir yemek.
Hiç denemedim şu köfteyi, o kadar da severim üstelik. Belki sen vesile olursun Handancım:)) Ellerine sağlık canım..
Ayşegülcüm bu köftenin özelliği içinde yumurta olması ama istersen ta bi ki yumurtasız yapabilirsin.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Yorum Gönder