Herkese güzel bir gün dilerim. Bugün yine Dubai'den bir tarif var. Safran Dubai'de hemen hemen her yemekte kullanılıyor özellikle pilavlarda. Daha önce yaptığım kuru meyveli safranlı pilav dan sonra bu da Dubai'den aldığım safranla yaptığım ikinci tarif. Araplar'ın kuskusu aslında çok ince tür bir bulgur fakat ben bunu bizim kuskus ile yaptım. Kuskusun içine dolmalık fıstık ve kuş üzümü koyuyorlar. Pilav pişince yayvan ve kulplu kaplara koyup, ortasını açıp ortasına et sote koyup bu şekilde servis ediyorlar. Ben de pilavımı orjinaline sadık kalarak oradan aldığım servis kabına koyup, ortasına et sote koyarak servis ettim. Afiyet olsun
Malzemeler:
Pilav için:
1 su bardağı kuskus
2 su bardağı sıcak su (tavuk veya et suyu olması daha iyi olur)
yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
yarım kahve fincanı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı toz safran
tuz
zeytinyağı
Et sote için:
Yarım kilo kuşbaşı et
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kuru nane
kekik
kuru fesleğen
zeytinyağı
Pilavın hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Dolmalık fıstıklar tencereye konulur hafifçe rengi dönmeye başlayana kadar karıştırılır. Ardından kuş üzümleri eklenir ve birlikte çevrilirler. Kuskus tencereye konulur ve hafifçe hepsi birlikte karıştırılır. Diğer tarafta toz safranın üzerine bir kahve fincanı su konulur ve karıştırılarak bir süre beklenerek safranın iyice eriyip, renginin çıkması sağlanır. Safran ve tuz tencereye eklenir, karıştırılır sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir.
Et sotenin hazırlanışı:
Geniş bir teflon tavada (ben wok kullanıyorum) ısıtılmış zeytinyağında küçük küçük doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar çevrilirler. Önceden haşlanmış etler ilave edilir. Hepsi birlikte çevrilirler. Tuz, karabiber ve tüm baharatlar konulur ve salça ilave edilir. Hepsi iyice karıştırılır ve pişmeleri için ateşte bırakılırlar.
Pilav yayvan geniş bir servis tabağına konulur, ortasına etler konulur ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
24 yorum:
Çok iştah açıcı gözüküyor hemen deneyeceğim teşekkürler sevgiler.
oo leziz görünüyor,eline sağlık.
Nefis görünüyor. Safranı ben de çok kullanıyorum, Eline sağlık. Sevgilerle...
Handancım bayıldım pilavına. Sunum da harika. Şu safran biraz daha ucuz olsa nelere nelere koyarım ben onu :)
safran ve zerdeçalı hergün kullanabilsemhep unutuyorum ne kadar faydalı ellerine sağlık
denemek lazım güzel bir görüntü ellerine sağlık sevgiler
bu tarz baharatlı pilav türlerini seviyorum. elinize sağlık, bakır kaptaki sunumunuz çok hoş...
ellerine sağlık handancım nefis olmuş etle uyumuda tartışılmaz zaten:) sevgilerimle
ellerine sağlık çok güzel görünüyor... miss gibi de kokuyordur. ben safrana bayılıyorum ;)
Çok lezzetli bir tarif,ellerine sağlık.
çok güzel olmuş canım ellerine sağlık safranı pek kullanmayan ben bunu denemek isterim
sevgilerimle....
Canım kuskusu pek sevmem ama bu ta
bağı alıp hemen yiyebilirim.Elleri
ne sağlık öpüyorum.
çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık.evde saranımda var bugün,denesem mi acaba dedim birden...
Harika olmuş elerine sağlık,sevgiler
Safranli harika olmustur tadi. Azerbaycanda da cok kullanilir safran.
HArika gozukuyor. Elinize saglik olsun..
wallahi enfes olmuş ellerine sağlık handancım.öpüyorum.
tek kelmeyle nefissss görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
kuskusun ana vatanındayım ben şu aralar :) Fas'ta yaşıyoruz :) elelrinize sağlık
Ahu
Sunumuna, görüntüsüne, fotoğraflarına ve tarifine bayıldım. Tam bir ziyafet sofrası yemeği. İlk fırsatta deneyeceğim.
Nefis görünüyor,sunumda harika ellerine sağlık:)Sevgilerimle:)
Ellerinize sağlık çok iştah açıcı gözüküyor..Bayıldım:))
Safranı hiç denemedim ellerine sağlık canım.
Safranlı ilginç geldi Kuskusu birde bu haliyle deneyeceğim Handancım.
Ellerine sağlık.
Sevgiler..
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık...
ziyaretiniz içinde teşekkürediyorum ayrıca :)
Yorum Gönder