29 Nisan 2010 Perşembe

Zeytinyağlı Sultani Bezelye


Baharın hakkı tam verilmeyen, biraz geri planda kalan sebzesi sanırım Sultani Bezelye'dir. Bakla, bezelye ve yeşil fasulye kadar bilinmeyen, pişirilmeyen ve sevilmeyen bir sebzedir.(En azından benim çevremde) Oysa ne kadar güzel ve faydalıdır. Bu geri plana atılmış! güzelliği bugün sayfama almak istedim. İşte tarifi:
Malzemeler:
Yarım kg. sultani bezelye
1 kuru soğan
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Dereotu
Zeytinyağı

Hazırlanışı :

Bezelyeler yıkanır, ayıklanıp, kılçıkları çıkarılıp, ortadan ikiye bölünür. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve küçük küçük doğranmış soğan yağda kavrulur. Üzerine salça ve doğranmış domatesler eklenir karıştırılır. Bezelyeler tencereye konulur ve bir iki dakika çevrilir. Toz şeker ile bezelyeleri örtecek kadar su eklenir ve kapağı kapatılarak pişirilir. Altını kapamaya az kala tuz ve doğranmış dereotu eklenir. Soğuduktan sonra üzeri (istenirse) dereotu ile süslenerek servis edilir.

AFİYET OLSUN




8 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Baharin sevilen bir sebzesi.Gorunumu istah acici.Ellerine saglik canim.
Sevgiler
Sefa

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güze ve leziz görünüyor.

Saygılar.

CANAN TURHAN dedi ki...

Tarif için çok çok teşekkürler... Pazarda Markette hep görür nasıl piştiğini bilmediğim için cesaret edip alamazdım. Artık ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerinize sağlık çok çok güzel görünüyor....

çeşnici Handan dedi ki...

Sefacığım,benim baharda sevdiğim lezzetlerden biridir. Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Fuat Bey, yorumunuza ve sıkı takipçiliğinize çok teşekkür ederim.

çeşnici Handan dedi ki...

Canancığım, zamanı geçmeden hemen denemeni öneririm. Çok seveceğine eminim. Sevgiler.

kitchenart-ist dedi ki...

Ellerine sağlık. Açıkçası benimde biraz geri plana ittiğim bir sebzedir bu ama senin yaptığın üzerindeki dereotlarıyla çok iştah açıcı görünüyor, denemeye değer:)

çeşnici Handan dedi ki...

Beyzacığım, çevremde ne yazık ki bunu seven ve pişiren kimse yok. Deneyince beğeneceğini umuyorum. Denemekten ne çıkar değil mi? Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...