13 Nisan 2010 Salı

Zeytinyağlı Enginar


En sevdiğim tatlardan biri, her gün yesem bıkmayacağım sebzelerden biri enginar'dır. Artık mevsimi geldiği için çok mutluyum. Annem enginarı çok güzel pişirir. Bugün Konuk Çeşnici annem ve sizle annemin tarifini paylaşacağım. Siz tarifi okuyun, ben de senenin ilk enginarını afiyetle yiyeyim.
Malzemeler: (5 kişilik)
Ayıklanmış 5 enginar
Yarım kilo bezelye
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kıyılmış dereotu
Hazırlanışı
Ayıklanmış enginarlar iç malzemeler hazırlanıncaya kadar kararmamaları için çukur bir kap içinde tuzlu limonlu suda bekletilirler. Havuç ve patates küp küp, soğan yemeklik olarak doğranır. Bir kabın içinde soğan, havuç, bezelye,patates,tuz, limonsuyu, şeker karıştırılarak harmanlanır. Enginarlar bir tencereye dizilir.Üzerine harmanlanan iç malzeme konulur. 2 su bardağı su eklenir. Önce harlı ateşte,kaynamaya başlayınca kısık ateşte 45 dak. pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN

12 yorum:

Mimosa Café dedi ki...

bayılırım enginara. mevsimi de geldi. bol bol yemek lazım. eline sağlık canım. sevgiler.

Hayattan Azıcık dedi ki...

Tanrının yarattığı en güzel sebzelerden değilmi sizce de enginar... Ellerinize sağlık sevgiler...

umutluhayat dedi ki...

bayılırım enginara hele birde anne eli değdiyse.annenizin ellerine sağlık

ŞEBNEM DÖĞENCİ dedi ki...

tam bir görsel şölen olmuş, ellerinize sağlık...hani derlerya 40 enginar yiyenin ömrü uzarmış diye bu tariften sonra tam da mevsimindeyken haftada 4 enginar yesek diye küçük bir hesap olayına girdim bile..sevgiler

NiLaY dedi ki...

hımm ben de enginar sevenlerdenim :) değerinin tam olarak anlaşılmadığını düşündüğüm ve ne yazık ki çoğu evde pek pişmeyen bu sebzeyi herhalde senin sunumla gören herkes deneyecektir :) ellerine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

Bende çok severim enginarı bizim evde kimse yemesede kendim için mutlaka pişiririm şimdi mevsimide gelmişken bitene kadar mutlaka pişireceğim. Sizinde ellerinize sağlık çok güzel tablo gibi duruyor.

Damak Tadı dedi ki...

Çok severim,mevsiminde bol bol tüketmek gerek..Ellerine sağlık..


Sevgiler..

çeşnici Handan dedi ki...

Mimosa Cafe,estergonyesil, umutluhayat, şebnem, nilay, yasemin,damak tadı hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik sevgiler hattersheimdan öptüm.

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Gülcan, blogumu ziyaretin ve yorumun için teşekkürler

GÜL dedi ki...

yine yeni bir blog ve harika şeyler...bayıldım yaptıklarına ellerine sağlık görüşmek dileğiyle

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Gül, bloguma hoşgeldin. Ziyaretine ve yorumuna teşekkür ederim. Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...