Malzemeler:(4 kişilik)
8 adet tortilla
2 adet tavuk göğsü fleto
10 adet küçük mantar
1 küçük soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
100 gr. domates püresi
2 çorba kaşığı mascarpone peynir
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Wok'a zeytinyağı konulur, içine dövülmüş sarımsak eklenip, 1,2 dak. karıştırılır. Doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Doğranmış kırmızı ve sarı biberler karışıma eklenir ve biberler ölene kadar karıştırılır. Doğranmış mantarlar ve önceden haşlanmış ve doğranmış tavuk sırasıyla wok'a eklenir ve sotelenirler.
Karışıma domates püresi eklenir(yazın kabuğu soyulmuş, doğranmış domates kullanınız) İyice karıştırılır. Ardından mascarpone peynir harca katılır ve iyice yedirilerek karıştırılır. Tuz, biber eklenir.
Tüm malzemeler iyice karışıp, piştikten sonra ocaktan alınır. Bu sırada tortillalar daha önce ısıtılmış fırında yüksek ısıda 5-10 sn.ısıtılır ve hemen fırından alınırlar.(Fırında fazla kalırlarsa sertleşirler bu nedenle hemen alınmaları gerekir. ) Sıcak tortillaların içine karışım konulur ve dürüm yapılarak servis edilirler.
AFİYET OLSUN
3 yorum:
tortilla ve tavuk, muhteşem ikili en sevdiklerim elinize sağlıkk
Duygu'cuğum sana katılıyorum. İkisi birleştiğinde gerçekten harika oluyor.
Ankara MELBO'YA gidince eşimle ikimizin bayılarak yediği bir yemek :) Tabi onlar tavuklu dürüm diyor ...Arasıra bende evde yapıyorum ellerinize sağlık
Yorum Gönder