Tarator Sos

16 Aralık 2010 Perşembe

Özellikle deniz ürünlerinin vazgeçilmezi olan taratorun mutfaklarımızda yeri başkadır. Günümüzdeki yeni yeni farklı tatlardaki soslar daha ortalarda dolaşmayıp, adları bile duyulmamışken bizim sevgili taratorumuz mutfağımızda hazır bulunuyordu. Bu güzel sos olmadan midye ve kalamarın tadı eksik kalır. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı bayat ekmek içi
yarım su bardağı ceviz içi
2 diş sarmsak
yarım limonun suyu
yarım su bardağı su
Hazırlanışı:
Bayat ekmek içi, ayıklanmış ceviz içi, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve su robota konulur ve yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırılır.(Fazla sulu olursa ekmek içi, fazla yoğun ve katı olursa su ilave ederek yoğurt kıvamına getirebilirsiniz) Yoğurt kıvamına gelen tarator sos sosluğa alınır ve midye ya da kalamar yanında servis edilir.
AFİYET OLSUN

6 yorum:

CANAN TURHAN dedi ki...

İşte beklediğim tarif... Ellerinize sağlık, harika görünüyor, hafta sonu mutlaka deneyeceğim...

ŞEBNEM dedi ki...

ellerinize sağlık, bu tarif beni bu soğuk havada sıcacık yaz günlerine, deniz kenarına götürdü.bende deneyeceğim ilk fırsatta..

Sıcak Paylaşımlar Aysel dedi ki...

Ne zamandır aklımda deniz ürünleriyle bir menü hazırlamak var. Bu hafatsonu yapsam mı acab, balık, kalamar, yanına da tarator sos oh midelere layık... Görüntü çok baştan çıkarıcı... Ellerine sağlık... Sıcacık sevgiler...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Handancığım ellerine emeklerine sağlık bir süredir yoğunluktan uğrayamadım kusura bakma sevgiler bizden...

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım çok severim.

sarkaç dedi ki...

Handan'cığım biz de taratoru sebzelerde ve bakliyat salatalarında bile kullanırız. Ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino