10 Ocak 2011 Pazartesi
Kıymalı Mercimek
Herkese güzel bir hafta dilerim. Bugün her türlü yemekte çok sık kullandığımız, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan ve geçtiğimiz günlerde salatasını yayınladığım yeşil mercimeğin kıymalı tarifi var. Soğuk kış günlerinde turşu ve pilav eşliğinde harika bir yemek olan yeşil mercimeğin doktorlar sofradan eksik edilmemesini öneriyorlar. Sağlıklı ve güzel günler dilerim. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
150 gr. kıyma
1 kuru soğan
1 orta boy havuç
1 kırmızı dolmalık biber
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Mercimek bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanıp, kara suyu dökülür. Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğanlar eklenip, sotelenir. Üzerine kıyma eklenir ve kıyma kavrulur. Ardından küçük küçük doğranmış havuç ve kırmızı biber eklenir.(Yazın kırmızı biber yerine domates kullanıyorum) Havuç ve biber de çevrilerek sotelenir ve mercimek tencereye eklenir. Tuzu ilave edilip, üzerini geçecek kadar su konulup, pişmeye bırakılır. Pişince servis tabağına alınan mercimek sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
26 yorum:
eline sağlık canım çok çok severiz.
Handancığım elelrine sağlık canım ....
Mutlu bir hafta diliyorum...
renkler harika gözüküyor bende aynı senin pişirdiğin gibi pişiriyorum havuçlu sebzeli :) eline sağlık
canım ellerine sağlık:)
mercimeği bu türlü çok seviyorum bende:)
her hali ayrı güzel ama bu hali bambaşka:)
mutlu günler dilerim..
Merhaba,ben genelde bulgur pilavında kullanıyorum yeşil mercimeği,böylesini denemedim ama çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
mercimeği zaten çok severim bir de içine kıyma girdimi lezzetine doyum olmaz .ellerine sağlık.
Merhaba Handan,
Yemek pişirmekle arası pek iyi olmayan biriyim ama tabii ki pişiriyorum :) Senden tarifler almak hoşuma gidecek çok. Şöyle bir baktım da, çok pratik tarifler veriyorsun. Uygulamam lazım..
Hoşgeldin bana da :)
Sevgiler...
sulu yemeklerde kıymayı yiyemediğimden ben kıymasız pişiriyorum ve çok seviyorum.ellerine sağlık handancım.iyi haftalar.
Çocuklarım bayılır:)) Hergün yapsam itiraz etmezler. Nefis gözüküyor ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler.
bol vitaminli bir yemek.çokta severim.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.
Yesil mercimegi sadece hamur islerine ve çorbasini yaparim. Henüz yemegini hiç yapmamisimdir. Ama yemegin o kadar lezzetli gorunuyorki, mutlaka deniyecegim. Ellerine saglik
Çok uzun zamandır yapmamıştım. Ellerinize sağlık, güzel görünüyor. Sevmeyeni çoktur ama çok faydalıdır. İlk fırsatta ben de pişireyim, kızım yemez ama...
Size afiyetler olsun.
Sevgiler.
yeşil mercimegn her türlüsünü denerim ben yemek,çorba,börek hatta yapılabilse belki tatlı.o kadar çok severim yani.ellerine saglık.
handan ablacım ellerine sağlık
eşimde bende çok severiz
Ayrıca son zamanlarda evimi satmakla ilgilendiğimden çok fazla ziyaret yapamıyorum affola
sevgiler
Bu gün seninle pişti olduk. Bu gün bende yeşil mercimek pişirdim. Ellerine sağlık arkadaşım, afiyetle..
Ben de geçenlerde kıymasız yemeğini yaptım ama kıymalısı daha güzel görünüyor!Bir dahaki sefere bundan yapmalıyım:)
annem her defasında yeşil mercimek yapıyomusun demeyi alışkanlık haline getirdi..bu tarif kıymalı falan tam benlikmiş..ellerine sağlık:)
bu aralar en sık pişirdiğim yemeklerden biri. Ellerine sağlık...
Çok severim, hem de turşuyla. Elinize sağlık
çok güzel görünüyor ..ellerine sağlık...
salatasını çok severim yemeğide nefis olmuştur zaten fotodan belli:)
Ellerine sağlık mercimeği ailece çok severiz.Sık sık yapıyorum ama kıymayı pek eklemiyorum. Sevgiler canım...
Handancım, mercimek zaten protein deposu, sen kıyma ekleyerek çifte kavrulmuş yapmışsın bunu..Ne nefis olmuştur kimbilir. Ellerin dert görmesin canım..
Bir de çorbasından vaz geçemiyorum
Yemek harika görünüyor canım
Ellerine sağlık
sevgiler
aman nasıl canım istedi anlatamam.En son nar ekşilisini yapmıştım aylar oldu ..ellerine sağlık canım
Ellerinize sağlık. Tarifinizi aynen uyguladım, pişirdim. Havuçlu kırmızı biberli tam bir renk cümbüşü ve lezzet bütünü oldu.
Paylaşım için teşekkürler...
Canan, tarifi denemene ve beğenmene sevindim. Sevgiler.
Yorum Gönder