Herkese merhaba. Bugün soframızda hamsi var. Afiyet olsun
Malzemeler:(5 kişilik)
1 kg. hamsi
250 gr.mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
Hazırlanışı:
Hamsi ayıklanır, iyice yıkanır ve süzülür. Bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat, 2,3 su bardağı su ve biraz tuz konulur ve hepsi karıştırılır. Başka bir kaba da mısır unu konulur. Hamsiler iç kısımları birbirine bakacak şekilde üst üste getirilirler. (yüzyüze tutturulan balıkların boyları mümkün olduğu kadar birbirine eşit olanlardan seçilirse piştikten sonra görüntüleri çok daha güzel olur) ve bu şekilde önce karbonatlı suya, ardından da mısır ununa bulanırlar. Unun fazlası üzerinden alınır. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve kızdırılır. Balıklar tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve kızartılır. Kızarınca bir kapak yardımıyla ters çevrilir. Tavaya 1 kaşık zeytinyağı daha ilave edilir ve balıkların diğer tarafı kızartılır. Tamamen kızaran balıklar servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Malzemeler:(5 kişilik)
1 kg. hamsi
250 gr.mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
Hazırlanışı:
Hamsi ayıklanır, iyice yıkanır ve süzülür. Bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat, 2,3 su bardağı su ve biraz tuz konulur ve hepsi karıştırılır. Başka bir kaba da mısır unu konulur. Hamsiler iç kısımları birbirine bakacak şekilde üst üste getirilirler. (yüzyüze tutturulan balıkların boyları mümkün olduğu kadar birbirine eşit olanlardan seçilirse piştikten sonra görüntüleri çok daha güzel olur) ve bu şekilde önce karbonatlı suya, ardından da mısır ununa bulanırlar. Unun fazlası üzerinden alınır. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve kızdırılır. Balıklar tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve kızartılır. Kızarınca bir kapak yardımıyla ters çevrilir. Tavaya 1 kaşık zeytinyağı daha ilave edilir ve balıkların diğer tarafı kızartılır. Tamamen kızaran balıklar servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
31 yorum:
Hamsi olurda yenmezmi,ellerinize sağlık nefis görünüyor
nasıl severim! hatta haftasonu yememiş olsaydım bir hayli imrenirdim şu an... harika olur tek tek yeniliyor keyifle... yanına bol limonlu salata hatta tercihen roka! enfessss!!!
ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
hamsiler çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Handan hanımcım, o kadar lezzetli görünüyorlar ki bu balıklar, akşam yapıcam mutlaka :) çok iştahlandım ;)
Tek lokmada biter bu müthiş lezzet...
Sarımsaklı bir roka salatası... Off tamamdır
Ellerine sağlık canım
Sevgiler
Handancım bayılırım ellerine sağlık
öpüyorum.
buraların vazgeçilmezi ellerine sağlık canım benim
evde hamsi yapmayalı bayağı oldu:) eline sağlık canım
rokayla balık nefis uyumlu eline sağlık canım
sevgilerimle..
Merhabalar...Güzel yorumunuz için çook teşekkür ederim...Allah hepimizi mutlu-mesut etsin inşallah...
Aynısı bizim dün akşam ki yemeğimizdeydi. Hamsinin en lezzetli hali sanırım. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..
Kızartma yemediğim halde bayılırım bu şekildeki hamsi tavaya ,ellerinize sağlık Handan hanım ,sevgiler...
Handancım ellerine sağlık.
Uiiy hamsi sevilmez mi! :)
Çıtır çıtır,nasıl da yerim vallahi..
Oyyy,dayanamam ben bu guzellere...Lokum niyetine yiyesim geldi simdi onlari benim...Alternatif mutfagimdan ciktigi nasil belli kokularindan :)
çok güzel görünüyorlar hamsiyi çokta seviyoruz ellerinize sağlık sevgiler
Hamsiyi mısırunu ile yaparım çok severek yeriz ailecek ama karbonatlı olarak ilk defa duyuyorum, herhalde çıtır çıtır börek gibi oluyordur:) Çok güzel görünüyorlar, elinize sağlık!
ayyyyy:))
karadenizin müthiş simgesi:)
hastayım ben ona:)
ellerine sağlık ablacımm nefis görünüyor nefiss:))
.....sonra da hiç vakit kaybetmeden yenilir, sıcak sıcak..Ellerine sağlık canım, en bayıldığım lezzetlerden..Sevgiler..
nefis görünüyor...karbonatlı suyu ilk kez duydum...önemli bir ayrıntı olmalı:)
hamsinin bu halini çok seviyorum ama bir tüelü beceremiyorum handancım.ters çevirirken dağılıyor.ellerine sağlık.sevgiler.
Sardalye sandım fotodan. Harika, bayıldım hamsinin bu haline.
Şu kokusu olmasa yemin ederim hergün yerim ellerine sağlık arkadaşım
kizart kizart yeeeee, hmmm nefisss
Ellerine sağlık canım çok güzel de karbonatı hiç duymamıştım.Koyma amacın ne oluyor acaba sevgiler...
enfes görünüyor.. hamsiye de bayılırım.. ellerine sağklık..
Tarifteki karbonatın etkisini soruyorsunuz. Karbonat balığın yağı emmesini(çekmesini) önlüyor. Öneririm.
hmm harika, çıtır çıtır :) eline sağlık canım.
oy oy buna özendim işte:( uzun zaman oldu çıtır çıtır bir hamsi yemeyeli
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Yorum Gönder