26 Ocak 2011 Çarşamba

Yaprak Hamsi

Herkese merhaba. Bugün soframızda hamsi var. Afiyet olsun
Malzemeler:(5 kişilik)
1 kg. hamsi
250 gr.mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
Hazırlanışı:
Hamsi ayıklanır, iyice yıkanır ve süzülür. Bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat, 2,3 su bardağı su ve biraz tuz konulur ve hepsi karıştırılır. Başka bir kaba da mısır unu konulur. Hamsiler iç kısımları birbirine bakacak şekilde üst üste getirilirler. (yüzyüze tutturulan balıkların boyları mümkün olduğu kadar birbirine eşit olanlardan seçilirse piştikten sonra görüntüleri çok daha güzel olur) ve bu şekilde önce karbonatlı suya, ardından da mısır ununa bulanırlar. Unun fazlası üzerinden alınır. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve kızdırılır. Balıklar tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve kızartılır. Kızarınca bir kapak yardımıyla ters çevrilir. Tavaya 1 kaşık zeytinyağı daha ilave edilir ve balıkların diğer tarafı kızartılır. Tamamen kızaran balıklar servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

31 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Hamsi olurda yenmezmi,ellerinize sağlık nefis görünüyor

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

nasıl severim! hatta haftasonu yememiş olsaydım bir hayli imrenirdim şu an... harika olur tek tek yeniliyor keyifle... yanına bol limonlu salata hatta tercihen roka! enfessss!!!

MERHABA dedi ki...

ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.

mutfagabuyrun dedi ki...

hamsiler çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

BEBEK ATÖLYESİ dedi ki...

Handan hanımcım, o kadar lezzetli görünüyorlar ki bu balıklar, akşam yapıcam mutlaka :) çok iştahlandım ;)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Tek lokmada biter bu müthiş lezzet...
Sarımsaklı bir roka salatası... Off tamamdır

Ellerine sağlık canım

Sevgiler

Unknown dedi ki...

Handancım bayılırım ellerine sağlık
öpüyorum.

mine dedi ki...

buraların vazgeçilmezi ellerine sağlık canım benim

Saglıklımutfak dedi ki...

evde hamsi yapmayalı bayağı oldu:) eline sağlık canım

yemekbiraşk dedi ki...

rokayla balık nefis uyumlu eline sağlık canım
sevgilerimle..

Gözde Pasta dedi ki...

Merhabalar...Güzel yorumunuz için çook teşekkür ederim...Allah hepimizi mutlu-mesut etsin inşallah...

Funda Ceyhan dedi ki...

Aynısı bizim dün akşam ki yemeğimizdeydi. Hamsinin en lezzetli hali sanırım. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..

Tülay dedi ki...

Kızartma yemediğim halde bayılırım bu şekildeki hamsi tavaya ,ellerinize sağlık Handan hanım ,sevgiler...

lezzet sarayı dedi ki...

Handancım ellerine sağlık.

Cafe Pepela dedi ki...

Uiiy hamsi sevilmez mi! :)
Çıtır çıtır,nasıl da yerim vallahi..

Peritozu dedi ki...

Oyyy,dayanamam ben bu guzellere...Lokum niyetine yiyesim geldi simdi onlari benim...Alternatif mutfagimdan ciktigi nasil belli kokularindan :)

dogada.blogspot.ru dedi ki...

çok güzel görünüyorlar hamsiyi çokta seviyoruz ellerinize sağlık sevgiler

Tülay Çulha Sarı dedi ki...

Hamsiyi mısırunu ile yaparım çok severek yeriz ailecek ama karbonatlı olarak ilk defa duyuyorum, herhalde çıtır çıtır börek gibi oluyordur:) Çok güzel görünüyorlar, elinize sağlık!

kalpkurabiye dedi ki...

ayyyyy:))
karadenizin müthiş simgesi:)
hastayım ben ona:)
ellerine sağlık ablacımm nefis görünüyor nefiss:))

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

.....sonra da hiç vakit kaybetmeden yenilir, sıcak sıcak..Ellerine sağlık canım, en bayıldığım lezzetlerden..Sevgiler..

CEPAYNASI dedi ki...

nefis görünüyor...karbonatlı suyu ilk kez duydum...önemli bir ayrıntı olmalı:)

umutluhayat dedi ki...

hamsinin bu halini çok seviyorum ama bir tüelü beceremiyorum handancım.ters çevirirken dağılıyor.ellerine sağlık.sevgiler.

sarkaç dedi ki...

Sardalye sandım fotodan. Harika, bayıldım hamsinin bu haline.

Unknown dedi ki...

Şu kokusu olmasa yemin ederim hergün yerim ellerine sağlık arkadaşım

Unknown dedi ki...

kizart kizart yeeeee, hmmm nefisss

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel de karbonatı hiç duymamıştım.Koyma amacın ne oluyor acaba sevgiler...

aylinin defteri dedi ki...

enfes görünüyor.. hamsiye de bayılırım.. ellerine sağklık..

çeşnici Handan dedi ki...

Tarifteki karbonatın etkisini soruyorsunuz. Karbonat balığın yağı emmesini(çekmesini) önlüyor. Öneririm.

Mimosa Café dedi ki...

hmm harika, çıtır çıtır :) eline sağlık canım.

YeMeK vAkTi dedi ki...

oy oy buna özendim işte:( uzun zaman oldu çıtır çıtır bir hamsi yemeyeli

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...