Herkese merhaba. İstanbul'da hava güneşli ama çok soğuk. Kışı bitirip ılık havalara ulaşmamıza daha çok var. Ben de bahara daha çok var ama en azından mutfağıma bahar gelsin istedim ve bahar pilavı yaptım. (Bu pilava neden bahar pilavı deniyor bileniniz var mı ?) Tarifini Lezzet dergisinin eski bir sayısından aldığım bu pilavda yeşillikler özellikle de dereotu pirinçle birleşince harika bir tat ortaya çıkıyor. Buyrun tarife. Afiyet olsun.
Malzemeler: (5 kişilik)
2 su bardağı pilavlık pirinç
250 gr. kuşbaşı et
3 su bardağı sıcak su(etin haşlama suyunu kullanabilirsiniz)
2 adet taze soğan(ben kullanmadım)
4 dal maydanoz
4 dal dereotu
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış etler bir tencerede ısıtılmış zeytinyağında kavrulur ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip, pişirilir. Pirinç yıkanır ve sıcak suda 15-20 dak. bekletilir. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Kuşbaşı etler tencereye konulur ve bir iki çevrilir. Ardından süzülmüş pirinç eklenir ve tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, karabiber eklenir ve sıcak su konulur (eti pişirirken elde ettiğiniz et suyunu kullanırsanız çok daha lezzetli olur) ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra tencerenin içinde bırakılır ve demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra ince ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotu eklenir haifçe karıştırılarak harmanlanır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
29 yorum:
Harika olmuş tane tane...
Davetlere layık bir pilav olmuş....
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bahara daha çok var ama neyse bu güzelliklerle idare edeceğiz. Adı bile yetti.
Sevgiyle kal.
pilav harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Pilav olsun da nasıl olursa olsun . ellerine sağlık canım. sevgiler
Çeşnici Handan Hanım, sürekli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Pilava dere otu ne güzel gidiyor değil mi? Fotoğrafı bile değişiyor sade pilavın.
tane tane görüntüsüyle benim gbi bir pilavsever için olmul bu post, eline sağlık :))
Öğle yemeği saatine çok yakınız ve öyle güzel görünüyor ki "Bahar Pilavı"nız...
Bir kaşık alsam elime ve daldırsam ekrana...
Aman allahım.
Ellerine sağlık pirinç pilavını her türlü severim.SEVGİLER
eti pilava yakıştıranlardanım. tam kıvamlı nefis olmuş..
sevgiler..
Pilav yeşillenmiş ondan bu adı almış olabilir mi acaba? İyi ki böyle çeşit çeşit pilavlar var. Eline sağlık.
Çok nefis görünüyor, tane tane olmuş. Ellerinize sağlık..
elinize sağlık,nefis görünüyor!
Pilavın görüntüsü içimi açtı nefiss olmuş....Ellerinize sağlık...
Sevgiler...
ismi gibi kendisi de güzel eline sağlık resimde çok güzel olmuş
"Bahar pilavi" ismi ne çok yakismis öyle!! Goruntude super, ben et yemesemde, istah çaici gorunuyor. Ellerine saglik Handancim
Pilavın her çeşidine bayılırım. hele de böyle etli:) Ellerine sağlık handan ablacım...
Pilavın her çeşidine bayılırım. hele de böyle etli:) Ellerine sağlık handan ablacım...
nefiss..
tane tanee:))
ellerine sağlık canım..
pilavla dahi olsa baharı getirdin :))
Hemen yapıp baharı yaşayacağım.
ben sadece dereotu ilave ediyordum.taze soğan ve maydonuzluda deniycem.eline sağlık.
Pilava baka kaldım, hatta bir ara tüten dumanı bile gördüm :) Daha bir kar görmeden bahar gelmesin ama böyle harika pilavlar her zaman sofraya gelebilir :) eline sağlık, sevgiler...
pek bi güzel.. ellerinize sağlık..
afiyet olsun,ellerinize saglik.nefistir simdi bu denemek lazim.hoscakalin ve saglikla kalin...
Handancım, baharı getir de nasıl getirirsen getir..Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor. Sevgiler..
pilavda dereotuna bayılıyorum.ellerine sağlık arkadaşım.tane tane görünüyor.
sevgiler.
iyi akşamlar.
Belki içinde bol yeşillik olduğu için bahar pilavı denmiştir.
Pek leziz görünüyor, ellerine sağlık canım..
Pilavın her türlüsüne bayılırım , ellerinize sağlık dereotlu da çok yakışmış
plavın her çeşidine hayranım hımmmmmm canım çekti=)
Yorumlarınız için teşekkürler.
Yorum Gönder