Herkese merhaba. Bugün çıtır, çıtır bir balık tarifi var. Afiyetler olsun.
Malzemeler:
1 kg. barbun
250 gr. mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
Hazırlanışı:
Barbunlar ayıklanır, yıkanır ve süzülür. Bir kabın içerisine bir tatlı kaşığı karbonat, 2, 3 su bardağı su ve biraz tuz konulur ve hepsi karıştırılır. Başka bir kaba da mısır unu konulur. Balıklar önce karbonatlı suya sokulur, ardından mısır ununa bulanırlar. Unun fazlası üzerlerinden alınır. (Balıklar unlandıktan sonra kevgirden geçirilirse fazla unu kolaylıkla alınabilir) Tavaya 1 yemek kaşık zeytinyağı konulur kızdırılır ve balıklar tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir. Balıklar kızarınca bir kapak yardımı ile ters çevrilirler. İkinci tavada bir yemek kaşığı zeytinyağı daha ilave edilir ve işlemler tekrarlanır. Pişen balıklar servis tabağına alınıp, sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
23 yorum:
balıklar nefis olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
valla olsa da yesek ne güzel olurdu bu arada karbonatı ilk defa gördüm denemeli
ellerine sağlık
valla olsa da yesek ne güzel olurdu bu arada karbonatı ilk defa gördüm denemeli
ellerine sağlık
of çok güzel duruyorlar:)eline sağlık Handan'cım
Handancığım nasıl güzel gözüktü bu saatlerde öğle yemeği yememiş benim için ellerine sağlık afiyetler olsun sizlere...
nefiss görünüyorlar!! ellerine saglik canim.. sicacik sevgileirmle..
Handancım,balıkların ne güzel görünüyor asker gibi dizmişsin :) Ooof harika olmuş ellerine sağlık. Bize bakmak düşer size de yemesi afiyet olsun :) Sevgilerimle iyi günler..
oh mis gibi olmuşlar ellerine sağlık.
bayılrım barbunyaya canım benim.Ellerine sağlık
canımmmm ,ellerine sağlık nefiss görünüyor
çok öpüyorum çoook:)
Balığı her zaman tek geçerim. Ellerine sağlık Handan ablacım:)
İlk kez duydum, ben de karbonatı. Yağ çekmesini mi engelliyor?
Ellerine de sağlık, çok güzel görünüyorlar.
çipuradan sonra en sevdiğim balıktır barbun babam trabzondan gelirken 10 kg. getirdi doldurduk buzluğa canımız isteyince çıkaıp yiyoruz:)
harika oluyor tavukumsu nefis etine bayılıyorum elerine sağlık canım:)
Barbunya bana hep Bodrum'u hatırlatır. Orada Ali'nin Yeri vardı ama hangi koydaydı hatırlayamıyorum. Ne zaman gitsek barbun gelirdi masamıza.
olsaydı öyle bir yerdimki elinize sağlık sevgiler.
Handancım, benim taslaklarımda da 'tekir tava' bekliyor, o yüzden senin tarifi görünce tesadüfe gülümsedim. Eline sağlık canım, seninki daha değişik zira, ben neredeyse hiç yağ koymuyorum ama senin unlama biçimin değişik. Sevgiler..
Sevgili Mine ve Sarkaç, karbonat balığın yağı çekmesini önlüyor. Sevgiler.
off enfes görünüyor,yanına bol salata ımmmm.
ellerine sağlık canım.
ii ki istanbuldayken gordum bu guzelleri:)anneme aksam siparisimi aynisinin tipkisindan veriyorum :))
ii ki istanbuldayken gordum bu guzelleri:)anneme aksam siparisimi aynisinin tipkisindan veriyorum :))
tam mevsimi.
afiyet,şifa olsun.
sevgiler.
selam canım elıne sağlık balıklar harıka elıne sağlık
ellerinize sağlık..çok güzeller.
Yorum Gönder