24 Mayıs 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı İç Bakla

Geçtiğimiz perşembe sabahı uçakla Diyarbakır'a giderek başlayan ve pazar akşamı Antep'te biten bir GAP turundan pazar gecesi döndüm. Harika anılar, harika fotoğraflar, aşık olduğum mutfağından harika tatlar damağımda kalarak yeni bir haftaya başlıyorum. GAP turumla ilgili izlenimlerimi fotoğraflarımı toparlayınca hemen sizlerle paylaşacağım tabi ki yemeklerini de. Bu haftaya arşivimden bir tarif ile başlıyorum. Herkese iyi haftalar.

Malzemeler:
Yarım kilo iç bakla
1 tane kuru soğan
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı su
tuz
1 demet dereotu

Hazırlanışı:

Baklaların dış kabukları ayıklanır. Limonlu, tuzlu suya konulur ve yarım saat bekletilir. Doğranmış kuru soğan(isterseniz taze soğan da kullanabilirsiniz, ertesi güne kötü koktuğu için ben kuru soğanı tercih ediyorum) bir kapta zeytinyağı ile kavrulur. 2 bardak su ilave edilir, su kaynayınca içine 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilip, süzülmüş baklalar, tuz, şeker eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve su çekince altı kapanır. Üzeri dereotu ile süslenir ve servis tabağına alınır. Soğuyunca servis yapılır.

AFİYET OLSUN

11 yorum:

NiLaY dedi ki...

Ellerine sağlık Handan abla, GAP notlarını da sabırsızlıkla bekliyorum :)

havva dedi ki...

Öncelikle Hoşgeldiniz.Ben iç baklayı hiç yapmadım ve hiç yemedim. Ama görünüşüne ve tarifine bakılırsa güzel olduğunu düşünüyorum. Bu tarife uygun olarak baklanın zamanı geçmeden en kısa sürede deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

çeşnici Handan dedi ki...

Nilaycığım, beğendiğine sevindim. GAP'la ilgili çok güzel bilgi ve fotoğraflarım var ama o kadar çok ki nasıl toparlayacağım bilemiyorum. Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Havva, baklayı bence mutlaka dene. Beğeneceğine eminim. Sevgiler.

Saglıklımutfak dedi ki...

Hoş geldin handan'cım . Güzeldir güney doğu:) Bu tarifi ise bayıla bayıla yerim ben çok severim. eline sağlık

yeşim dedi ki...

hoşgeldin canım.güneydoğu gezinden memnun dönmene sevindim.resimleri bekliyorum bende...bizde yaklaşık 15 yıl görev yaptık o bölgelerde...çok sevmiştik...
iç bakla nefis olmuş...güzel bir hafta diliyorum.sevgiler..

Fuat Gencal dedi ki...

Baklanın her türlüsünü severim. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

çeşnici Handan dedi ki...

Hilalciğim, ben de baklanın her türlüsünü severim. Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Yeşim,G.Doğu'yu gerçekten çok beğendim. Sana da iyi haftalar dilerim.

çeşnici Handan dedi ki...

Fuat Bey, çok teşekkürler.

Gokyuzu99 dedi ki...

Ben iç baklayla İzmir'e taşınınca tanıştım. Sizin tarifinizdeki şekline de, enginarlısına da bayılırım. Mevsimi gelse de yesek :)
Elinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...