14 Mayıs 2010 Cuma

Karnıyarık


Yazın can simitlerinden biri de patlıcandır. Etlisi, zeytinyağlısı, salatası, dolması derken yaz bitiverir. Patlıcanın en çok hangi yemeğini daha çok sevdiğime bir türlü karar veremem ve hiçbiri arasında bir ayrım yapamam. Patlıcan yemekleri tariflerime bugün Karnıyarık ile başlıyorum ve diğerleri de ilerleyen günlerde gelecek. Bu haftasonu İstanbul dışında olacağım için şimdiden herkese iyi haftasonları.
Malzemeler:
6 tane patlıcan
300 gr.kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane domates
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
1tatlı kaşığı toz şeker
bir kaç sap maydonoz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır ve alacalı olarak soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sudan çıkarılıp, süzülür. Ortadan uzunlamasına yarılır ve bir tencereye dizilir. Ayrı bir kaba ufak ufak doğranmış soğan, kıyma, küçük küçük doğranmış domates, salça, tuz ve şeker konulur ve iyice karıştırılır. Patlıcanların yarılan ortaları açılarak bu karışımdan doldurulur. Patlıcanlar bir tencereye alınır, sulandırılmış salça ve 3 bardak su konulur ve ocağa konulur. Kaynamaya başlayınca altı kısılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Servis tabağına alınır ve maydonoz ile süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN

24 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyorlar.

Saygılar.

Pembe Tatlar dedi ki...

Sayfamda senş bekleyen şeker bir ödül var...:D

NiLaY dedi ki...

gerçekten harika bir lezzet ve çok güzel görünüyor :)

Saglıklımutfak dedi ki...

sunum süper eline sağlık handan cım. Ben patlıcanın en çok közde salatasını seviyorum doğrusu. sevgiler

CANAN TURHAN dedi ki...

Ben de patlıcan severler grubundayım ve her türlüsünü ayrı severim. Tam mevsiminde tam da zamanında harika bir paylaşım olmuş. Sunumu da muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık....

NiLaY dedi ki...

Handan abla bende ödülün var yazmayı unuttum :)

Sevil Şahin dedi ki...

handan ablacım ellerine sağlık hımm harika olmuş afiyet bal olsun..

Unknown dedi ki...

Handancığım ellerine sağlık harika bayılırım karnıyarığa.Hayırlı cuma
lar öpüyorum...

kukil dedi ki...

Kızartılarak yapılan karnıyarıklara göre daha güzel ve sağlıklı olmuş. Elinize sağlık.

Yaren dedi ki...

Cok lezzetli vede özel bir yemek,cok ta lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.Iyi pazarlar.

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı akşamlar. Fuat'ın yerinde bir ödülünüz var.

Saygılarımla.

çeşnici Handan dedi ki...

Fuat Bey, yorumunuz için teşekkürler. Ayrıca blog ödülü için çok teşekkür ederim.

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Aslıcığım, ödül için çok teşekkür ederim.

çeşnici Handan dedi ki...

Nilaycığım, yorumun için teşekkürler.

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Hilal, beğendiğine sevindim. Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Canancığım, patlıcansız bir yaz düşünemiyorum.Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Nilaycığım, ödül için çok teşekkürler:)

çeşnici Handan dedi ki...

Sevilciğim, beğendiğine çok mutlu oldum. Sevgilerimle.

çeşnici Handan dedi ki...

Deryacığım, yorumuna teşekkürler.

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili kukil, patlıcanı mümkün olduğunca kızartmadan yapmaya çalışıyorum sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Yaren, ziyaretin ve yorumun için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Sanırım patlıcanları kızartmadan, iç harcını da kavurmadan çiğ olarak hazırlamışsınız. Karnıyarık yemeğini bu şekilde denemedim. Çok hafif olduğunu tahmin edebiliyorum.
Aynı şekilde lezzeti de yakalamak mümkün mü?

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Hülya, herşey çiğden konuluyor. Tadı daha da güzel oluyor. Denemeni öneririm.

Adsız dedi ki...

Meryem dediki....Tesekkürler, ben simdi firinda pisirdim karniyarigi, ic malzemesini fazla yapip kalan kismina biraz pirinc ekledim ve kirmizi sivri biberle kabakda doldurdum, yanina 2 patates dogradim, hepsini borcama dizdim ve 45dk üstü folyoyla kapali sonra 10dk acik pisirdim. cok güzel oldu. böylecede fazla kokmadi ev.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...