27 Mayıs 2010 Perşembe

İmambayıldı

Karnıyarıktan sonra sıra imambayıldı tarifinde. İmambayıldı sıcak günlerde iyi bir öğün alternatifi olup, bizde severek ve çok sık yenir.
Malzemeler:
6 patlıcan
2 tane kuru soğan
3 tane domates
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 demet maydonoz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına dörde bölünüp, dörde bölünen parçalar enine 3 parçaya ayrılır ve tuzlu suya konulur. Yarım saat tuzlu suda bekletilir ve kevgirde süzülür. Soğanlar piyazlık şeklinde doğranır. Tuzla ovulur, yıkanır ve süzülür. Domatesler rendelenir. Sarımsaklar ayıklanır. Maydonoz kıyılır. Hepsi karıştırılarak harç haline getirilir. Süzülen patlıcanlar tencereye konulur ve üzerine harç yayılır. Tuz, şeker ve zeytinyağı ilave edilir. 2 su bardağı su konulur. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

11 yorum:

Tümay Öztürk dedi ki...

Daha öncede patlıcana bayılırım demiştim! Dolayısı ile imambayıldıya da bayılırım:) Ellerine sağlık süper ve çok lezzetli görünüyor:) Sevgiler...

Tümay Öztürk dedi ki...

Daha öncede patlıcana bayılırım demiştim! Dolayısı ile imambayıldıya da bayılırım:) Ellerine sağlık süper ve çok lezzetli görünüyor:) Sevgiler...

umutluhayat dedi ki...

yaz mevsiminin en gözde yemeklerindendir.ellerine sağlık canım

çeşnici Handan dedi ki...

Tümaycığım, ben de patlıcanın her türlüsünü ayırmadan severek yerim.Yorumun için teşekkürler

çeşnici Handan dedi ki...

Bernacığım, yazın ne kadar güzel sebzelerimiz var değil mi? Patlıcan da bunlardan özellikle zeytinyağlı yapılanlar sıcak günlerde ayrı güzel gidiyor. Sevgilerimle.

Gökce dedi ki...

ohhh patlıcan olsun de nasıl olursa olsun. sevgilerimle canım

Unknown dedi ki...

Ellerinize emeklerinize saglik canim hayirli aksamlar.

çeşnici Handan dedi ki...

Gökceciğim,yorumun için teşekkürler.

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Gülcan, çok teşekkürler.

Dilek Doğan dedi ki...

Karnıyarık şeklindeki patlıcanlara tarifteki harcı aynen uyguladım. Gelen misafirlerim çifter çifter yediler. Bayıldılar. Yeni yeni yemek yapmaya başlayan biri olarak güzel tarifleriniz ve anlatımlarınızla yemek yapmayı sevmeye başlıyorum sanırım.Teşekkürler Handan Hanım.

çeşnici Handan dedi ki...

Dilekciğim, tarifin misafirlerin tarafından beğenilmesi beni mutlu etti.Yeni tariflerimi denemeni ve yorumlarını yazmanı bekliyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...