9 Mayıs 2010 Pazar

Fondü


ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN.
Başta annem olmak üzere tüm annelerin Anneler Gününü kutlarım. Sadece bir günle kısıtlı kalmayıp her an hatırlayıp, yanlarında olmamız gereken annelerimizin ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. En azından sevgimiz sunup, her an yanlarında olduğumuzu hissettirmemiz gerekir. Bu güzel günde ben de tüm annelere bu çilekli fondüyü armağan ediyorum.
Malzemeler:
160 gr. bitter çikolata
Yarım su bardağı (125 ml) süt
İstenilen adette çilek
Hazırlanışı
Çikolata benmari *usulde eritilir. Çikolata tamamen eriyince içine yavaş yavaş karıştırılarak süt eklenir. Sosun kıvamı olunca fondü kabına dökülür. Fondü kabının altındaki mum yakılır ve sosun sıcak kalması sağlanır. Yıkanıp bir kaba alınmış çileklerle servis edilir. (İsterseniz çilekle beraber muz, kivi gibi farklı meyveleri de kullanabilirsiniz)
AFİYET OLSUN
*Benmari usulu: Bir tencereye su konur ve kaynatılır. Bu tencerenin üzerine başka bir kap oturtulur. Bu kabın tabanının suya değmemesi gerekir. Kabın içine konulan çikolata alttan gelen su buharı yardımıyla yanmadan ve tadı bozulmadan erir.

7 yorum:

Cery dedi ki...

Çok güzel görünüyoooooor:)

umutluhayat dedi ki...

çok severim ellerinize sağlık.sevgiler

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Charlotte, görüntüsü de tadı da nefis.

çeşnici Handan dedi ki...

Bernacığım, teşekkürler, sevgiler.

Tümay dedi ki...

Ya bende bir fondü makinası alsam mı diye çok düşünmüştüm. Yani şu resim kesinlikle o kadar cezbedici ki:) Ellerine sağlık:)

çeşnici Handan dedi ki...

Tümaycığım, makina iyi de evde olunca sürekli çikolata eritilip bandıra bandıra yeniliyor sonra da gelsin kilolar. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...