24 Mart 2010 Çarşamba

Mozerellalı Kurutulmuş Domates Çorbası

Ben her şeyi mevsiminde tüketmeyi seviyorum. Muzu kışın, çileği yazın yemek hoşuma gidiyor. Kışın manav tezgahlarında domates, salatalık, yazınsa muz görmek hiç hoşuma gitmiyor. Çocuklarımız salatalığın, domatesin canım kokusunu bilmeden, bir meyveyi zamanı gelse de yesek demenin heyecanını yaşamadan büyüyorlar. Ben mümkün olduğunca her şeyi hala mevsiminde tüketmeye çalışıyorum. Kışın mutfağıma domates, patlıcan sokmuyorum. Canım domates çorbası istediğinde de kurutulmuş domates kullanarak çorba yapıyorum. Sizlere de özellikle çocuklarınıza her şeyi mevsiminde yedirmenizi öneririm.

İşte tarifim

Malzemeler(4 kişilik)
1 paket kurutulmuş domates
1 adet soğan,
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3-4 adet minik mozerella peyniri
Tuz
Biber

Yapılışı:
Soğan dörde bölünüp, zeytinyağında hafifçe kavrulur. Kuru domatesler eklenir. Birlikte çok az kavrulup, üzerine tencerenin yarısını dolduracak kadar kaynar su konulur. Orta ateşte domatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Daha sonra robota dökülüp, pürüzsüz bir hale gelene kadar ezilir. Tekrar tencereye alınır ve kıvamına göre tuz, biber ve kaynar su eklenir.1,2 taşım kaynattıktan sonra ateşten alınır ve içine küp küp doğranmış mozerella peyniri eklenir. 1, 2 dakika beklenir ve sıcak olarak, kızarmış ekmekle birlikte servis edilir.

AFİYET OLSUN

6 yorum:

umutluhayat dedi ki...

kurutulmuş domatesten çorbayı hiç denememiştim.çok güzel bir fikir bende bu yaz bol bol domates kurutup kışında yemekleimde ve çorbalarımda kullanacağım.ellerinize sağlık

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Umutluhayat; Bu çorbayı biz çok seviyoruz. İçine peynir ekleyip, yanında da kızarmız ekmek servis edince herkes çok beğeniyor. Umarım seversiniz. Afiyet olsun

lezzet cini dedi ki...

Bu ne güzel bir blog böyle:)
Kurutulmuş domatesli çorba özellikle kış için çok ideal. Ben de çocuklarıma yapacağım en kısa sürede.
Ellerinize sağlık:)
Yeni tariflerinizi bekliyoruz

Kukil dedi ki...

Sevgili Çeşnici
Sizi çok takdir ediyorum.
Yemek tarifleriniz ve sağlıklı beslenme önerileriniz bizleri aydınlatma yönünden çok faydalı oluyor.
Devam ediniz başarılar.

çeşnici Handan dedi ki...

Lezzet cini,Kurutulmuş domates çorbası kış aylarında hem sağlıklı, hem de lezzetli bir tat olarak sofralarda yerini alıyor.Teşekkürler. Afiyet olsun.

çeşnici Handan dedi ki...

Kukil,blogumda mümkün olduğuna lezzetli ve sağlıklı tariflere yer vermeye çalışıyoum. Teşekkürler, Afiyet olsun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...