3 Mart 2010 Çarşamba

Çikolatalı Muhallebi


Çikolatlı Muhallebi tarifi " Konuk Çeşnici "Canan'dan geldi. İlk tarifini gönderen Canan'dan yeni tarifler bekliyoruz. Ellerine sağlık Canan.
Malzemeler
1 Kilo süt
3 fincan un
(Tam buğday unu)
3 fincan şeker
2 Paket vanilya
3 Paket Bitter Çikolata
(80gr x 3 Pk = 240 gr)
2 kutu krema
(200 ml x 2 = 400 ml)
Hazırlanışı:
Süt un ve şeker karıştırılıp pişirilir. Muhallebi sıcakken içine 2 pk vanilya konulur ve 10-15 dk blender ile çırpılarak soğutulur.
Islatılmış bir borcama dökülerek soğumaya bırakılır.

Diğer tarafta bir kap sıcak su dolu başka bir kabın içine ateş ile temas etmeyecek şekilde oturtulur ve içine parçalanmış çikolatalar konularak benmari usulü eritilir.

Çikolatalar tamamen eridikten sonra içine oda sıcaklığındaki 2 pk. Krema eklenir ve tamamen pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar sıcak suda bekletilmeye ve karıştırılmaya devam edilir.
Karışım istenen kıvama gelince soğumakta olan muhallebinin üzerine eklenir. Arzuya göre üzeri fındık fıstık veya hindistan cevizi ile süslenir. Dolapta soğutulduktan sonra servis yapılır

AFİYET OLSUN

4 yorum:

Tijen dedi ki...

Ben de çikolata koyarım muhallebiye. Tadını zenginleştirir utanmadan. Oysa olmasa içinde...

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Tijen,
Çikolatanın girip de güzelleştirmediği hiçbir şey yok. Ben de bir çikololata delisiyim. Ah bir de kilo sorunu olmasa.

sirin_ozgur dedi ki...

Sütlü çikota seven biri olmama rağmen bitter çikotalı bu tatlıyı özel bir gün için denedim ve bayıldım. Misafirlerim de bayıldı. Bu güzel tatlıyı bizimle paylaştığınız için teşekkürler ... Pratik ve mükemmel bir lezzet herkese tavsiye ediyorum...

çeşnici Handan dedi ki...

Şirin'ciğim,
Misafirlerini tariflerimizle ağırlaman çok hoşuma gitti. Diğer tarifleri de deneyip, yorumlarını yazmanı dilerim.Teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...