3 Mart 2010 Çarşamba

Böğürtlenli Cheesecake


Kendi tariflerimin yanında beni takip eden izleyicilerimin gönderdikleri tarifleri "Konuk Çeşniciler " başlığı altında yayınlayacağım. Siz de tariflerinizi burada yayınlamamı isterseniz bana gönderebilirsiniz.
İlk konuk çeşnici : Havva.
Havva'nın tarifini aşağıda sizlerle paylaşıyorum. Ellerine sağlık Havva
Malzemeler:

20 cm’lik kelepçeli kalıp için;
1 pk burçak bisküvi
50 gr. Tereyağ veya margarin.
2 su bardağı süzme yoğurt
200 gr krema
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 labne peynir
2 çorba kaşığı un

Sos için;
1 su bardağı böğürtlen
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı vişne suyu
1,5 çay bardağı su
1,5 çorba kaşık nişasta
Hazırlanışı:
Burçak bisküviler rondodan geçirilerek yağ ile karıştırılıp hamur kıvamına getirilir.
Bisküviler toplanmazsa birkaç damla süt ilavesi ile hamur kıvamına getirilir.
Kalıbın altına yağlı kağıt konularak bisküvi harcı yayılır. Diğer tüm malzemeler karıştırılıp kalıba dökülür. 160 derecede 40-50 dk pişirilir.
Sos:
Böğürtlenler rondodan geçirilir. (Çilek, Vişne, Frambuaz da kullanılabilir). Tüm malzemeler pişirilip, oda sıcaklığına gelmiş cheesecake’in üzerine dökülür.Buzdolabında 3-4 saat bekledikten sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

NiLaY dedi ki...

iste bunu cok canim cekti :)) super gorunuyor, ellerine saglik..

çeşnici dedi ki...

Sevgili Nilay,
Tarif gerçekten çok lezzetli.Eğer denersen yorumunu gönder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...