3 Eylül 2012 Pazartesi

Patlıcan Kebabı

Herkese güzel bir hafta dilerim. Sonbaharın ilk haftasına geldik bile.Yazın en güzel sebzelerinden patlıcan tezgahlardan kalkmadan önce mümkün olduğunca farklı şekillerde pişirmeye çalışıyorum. Çorbası, salatası, musakkası, köftesi derken sıra kebabında. Antep mutfağına ait olup yapımı çok kolay, görüntüsü ve tadı nefis olan bu kebap özellikle misafirler için güzel bir alternatif olabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet patlıcan
yarım kilo kıyma
tuz
kimyon
karabiber
domates
yeşil sivri biber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır, sapları  kesilir ve dilimlenir. Diğer tarafta kıyma tuz, karabiber ve kimyon eklenerek yoğrulur ve parçalar koparılıp yuvarlanır ve köfteler hazırlanır. Şişlere bir patlıcan bir köfte olarak dizilir. Önceden ısıtılmış fırının ızgarasında ya da mangalda çevrilerek pişirilir. (Fırın ızgarasında da, mangalda da pişirdim mangalda pişen çok daha lezzetli olup, patlıcanların daha iyi pişmesi için   imkanızın varsa mangalda pişirmenizi öneririm) Ayrıca sivri biberler ve domatesler de mangalda  pişirilir ve hepsi servis tabağına alıınır ve sıcak olarak servis yapılır.


AFİYET OLSUN.

17 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Patlıcanla yapılan tüm yemekleri seviyorum.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Mangalda pişen herşey şahane bana göre...
Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.

Esma Ercengiz dedi ki...

Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir yemek aslında. Ben de fırında nasıl olur, tepside mi yapsam diyordum. Denemeli..

EsEr - Vakit Buldukça

Unknown dedi ki...

Patlıcanla yapılan bütün yemekleri çok severim ellerinize sağlık.Sevgiler..

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Handancığım ellerine sağlık sevgiler bizden size ...

Noblesse dedi ki...

nefis bir görüntü, hoş bir sunum, ellerine sağlık.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Hep yapmak istediğim bir tarif ama kızartmak ve közlemekten sıra gelmiyor:))

Ellerine emeklerine sağlık canım.

B'r'cm'marinmabed' dedi ki...

Mangalda cok guzel olur eminim,elinize sağlık..

CANAN TURHAN dedi ki...

Ellerinize sağlık tam da mevsimi :)

İhlamurcum dedi ki...

En pratik yemegimdir,hemde davetlerde sunum cok hos oluyor,elinize saglik.

Duygu dedi ki...

Bayilirim bu yemege. Ben bir de uzerine domatesli sos yapiyorum. Cok guzel oluyor. Ellerine saglik...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Kebapçıların klas menülerinde yer alı bu değil mi Handancım:) Ben de bayılırım.. Ellerine sağlık canım..

Blogger Bolat dedi ki...

Vay arkadaş olsa da indirsek mideye ama bizde bu kadar maharet yok napıcaz :)

pasta köşesi dedi ki...

ımm nefis görünüyor nefisss :)
ellerine sağlık canım...

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

patlıcana bayılırım , hatta bende bugün közleyip buzluğa atacağım....hepimize kolay gelsin....ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

ayy nefiss görünüyor :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...