Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Bu soğuk günde çayınızın, kahvenizin (çocuklarınızın sütünün) yanında elmalı tart hiç de fena olmaz değil mi?
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 minik tart kalıbı için )
Tart hamuru için:
230 gr.un
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için:
3 tane elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Tart hamuru malzemeleri karıştırılır ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan bir parça alınıp buzluğa konulur kalan hamur yarım saat buzdolabında bekletilir. Elmalar rendelenir ve tozşeker ile birlikte ocakta suyunu bırakıp, çekene kadar karıştırılarak pişirilir. Elmalar pişince üzerine tarçın eklenir, karıştırılıp ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Yarım saat buzdolabında dinlenen hamur tart kalıbı büyüklüğünde açılır(ben porsiyonluk minik tart kalıpları kullandım isterseniz bir borcama ya da normal tart kabına göre yapabilirsiniz) Hamur yağlanmış tart kalıplarına yerleştirilir üzerine elmalı iç konulur. Buzlukta bekletilen hamur buzluktan çıkarılır ve üzerine rendelenir. Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de üzeri kızarana kadar(30-40 dak. kadar) pişirilir. Fırından çıkarılır ve isteğe bağlı ılık ya da soğuk olarak çay ya da kahve ile (çocuklara süt ile) ikram edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 minik tart kalıbı için )
Tart hamuru için:
230 gr.un
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için:
3 tane elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Tart hamuru malzemeleri karıştırılır ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan bir parça alınıp buzluğa konulur kalan hamur yarım saat buzdolabında bekletilir. Elmalar rendelenir ve tozşeker ile birlikte ocakta suyunu bırakıp, çekene kadar karıştırılarak pişirilir. Elmalar pişince üzerine tarçın eklenir, karıştırılıp ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Yarım saat buzdolabında dinlenen hamur tart kalıbı büyüklüğünde açılır(ben porsiyonluk minik tart kalıpları kullandım isterseniz bir borcama ya da normal tart kabına göre yapabilirsiniz) Hamur yağlanmış tart kalıplarına yerleştirilir üzerine elmalı iç konulur. Buzlukta bekletilen hamur buzluktan çıkarılır ve üzerine rendelenir. Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de üzeri kızarana kadar(30-40 dak. kadar) pişirilir. Fırından çıkarılır ve isteğe bağlı ılık ya da soğuk olarak çay ya da kahve ile (çocuklara süt ile) ikram edilir.
AFİYET OLSUN.
15 yorum:
Ellerine saglik cok severim.
Özellikle kahvenin yanında harika olur ellerinize sağlık :) Tarifleriniz çok güzel..Bende bloğuma beklerimm :)
http://mutlulugunperisi.blogspot.com/
handancım harika olmuşlar.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Merhaba,
harika olmuş ellerinize sağlık sizi zevkle izliyorum.Bende sizi blomda görmek istiyorum umarım kırmaz bize katılırsınız sevgiler:))
Hıımm ne de lezzetli görünüyorlar, elleriniz dert görmesin :)
Sevgiyle geçen güzel bir hafta sonu dilerim...
harika kokulu ve porsiyonluk leziz elmalı tartlarınız için elinize sağlık.sevgiler
Küçük ikramlıklar halinde olması çok şık olmuş :)
ellerine sağlık...
Ne güzel olmuş, akşam akşam canım çekti :)
benim de uzun zamandır niyetimde elmalı birşeyler yapmak.bu fotoğraf harekete geçirecek galiba :)
ellerine sağlık canım.
güzel bir pazar günü dilerim..
Elmalı hangi tarife hayır denir ki :) ellerine sağlık Handancım..
elmalı her tarif güzel oluyor meyvenin kendisi güzel eline sağlık
Nasıl bir görüntü ellerine sağlık canım elmalılara bayılıyorum Uzanıp almak geldi içimden..
Bayılırım elmalı tarta,nefis görünüyor, elinize sağlık..
eline sağlık
Ne de güzel olmuş...
Yorum Gönder