Herkese güzel bir hafta dilerim. Deniz ürünlerinin en bilinenlerinden biri olan karides genelde güveçte yapılır bizde de çoğunlukla güveçte yapılan karidesi bu akşam bol domates soslu olarak (tam sosuna ekmek banmalık şekilde) yapmayı tercih ettim.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
1 paket Iglo Karides
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası(yazın salça yerine domates kullanıyorum)
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Zeytinyağı tavada ısıtılır(ben wok kullandım) dövülmüş sarımsaklar zeytinyağında sotelenir. Ardından küçük küçük doğranmış sivri biberler tavaya konulup sotelenirler. Karidesler tavaya konulur ve birlikte çevrilerek sotelenir. Salça tavaya eklenir ve iyice karıştırılır. Biraz su ilave edilip 10 dak. kısık ateşte pişirilirler. En son tuz ve karabiber ekilir, karıştırılır ve altı kapatılır. Servis tavbağına alınıp, sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
9 yorum:
Off Handancım nasıl iştah açıcı bir görüntü böyle. Ellerine sağlık canım..
Harika görünüyor
Türk milletinin yemek yerken en büyük keyfi ekmeği banmak:)
Ellerinize sağlık
sevgiler:)
Deniz ürünlerine bayılıyorum hele karides, kalamar olursa müthiş :) ellerine sağlık o kadar güzel görünüyor ki...
Domates soslu hic denememistim - harika gorunuyor. Ellerine saglik canim...
ablacım ellerine sağlık..
nefis görünüyor bu tabak:))
sevgiler..
Görünce yutkunmamak elde değil:))
Nefis görünüyor ellerine sağlık canım
afiyet şeker olsun. sevgilerimle...
çok güzel görünüyor,elinize sağlık..
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kuba da dometes soslu karides yapiliyor muhtesem onun tarifini bulmak lazim
Yorum Gönder