17 Şubat 2011 Perşembe

Lüfer Izgara

Herkese güzel bir gün dilerim. Elimde oldukça fazla tarif birikti. Bugün onlardan birini hemen yayınlamak istiyorum çünkü daha fazla beklerse iyice mevsimi geçecek (biraz geçti ama idare edin) Balıklar içinde en sevdiğim ve neslini tüketmekte olduğumuz için kahrolduğum Lüfer evde yaptığım balıklarım başında gelir. Yanında her türlü yeşillik ve salata ile tüketilen Lüfer'in ardından yenilen fırında sıcak helva ile nefis bir akşam yemeği gerçekleşebilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
İstenilen adette lüfer
zeytinyağı
tuz
biber
Hazırlanışı:
Pulları ve içi iyice ayıklanıp, temizlenen balıklar güzelce yıkanırlar. Bu arada ızgara ısıtılır. Süzülen balıkların iki tarafına tuz ve karabiber serpilip, ızgara teline zeytinyağı sürülür. Balıkların iyi pişmesi için her iki tarafı bıçakla çizilir ve yağlanmış ızgaraya konulurlar. Izgaraya konulan balıklar iki tarafı da iyice pişene kadar çevrilirerek pişirilir. Pişen balıklar, servis tabağına alınıp, roka, turp ve yeşil salata eşliğinde sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

25 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

neslinin azalması ne kötü , markette görmüştüm sanki...aklıma düşmüşken yapayım bari...ellerinize sağlık..güzel görünüyor...

CANAN TURHAN dedi ki...

En sevdiğim balıktır lüfer. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

yemekbiraşk dedi ki...

bende hafta bir mutlaka balık yapmaya özen gösteriyorum cumaları balık günü ilan ettim:) eline sağlık
sevgiler..

mutfagabuyrun dedi ki...

çok lezzetli görünüyor canım benim.ellerine sağlık.sevgiler.

Banu dedi ki...

Hımm nefis görünüyor ellerine sağlık canım....

Unknown dedi ki...

Canım benim tabağı alıp kaçsam olur
mu ellerine sağlık.Sesini duymak bü
yük mutluluktu öpüyorum.

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Ayrıca şifa kaynağı bir lezzet.

Saygılarımla.

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık canımcım

Gülcan dedi ki...

ellerinize sağlık harika olmuş. olsada yesek sevgiler.

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık handancım .en sağlıklı yemek.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

ne kadar sağlıklı ve lezzet dolu bir tabak ellerinize sağlık sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

Handan ablacım ellerine emeklerine sağlık..
lğferi bende çoks eviyorum..
neslinin devamlılığı ile ilgili umarım tutarlı çalışmalar yapılır..

Damak Tadı dedi ki...

Acıktım Handan'cığım..))

anneanneninemekleri dedi ki...

Harika görünüyor ellerinize sağlık.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ellerınıze saglık .Balıktan guzel ve saglıklı yemek var mı?Sevgıler..

caferengigül dedi ki...

Bilinçli ve farkındalığı yüksek bireyler olursak besinlerimizin ellerimizin arasından kayıp gitmesini izlemek zorunda kalmayız.
Avlanmak güzel hobi ancak doğru bir şekilde yapılması ve belirli kurallara bağlanması gerekli.
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Balık bu hiç güzel olmaz mı:)

Tümay Öztürk dedi ki...

Balıktan lezzetlisi var mı? Ellerine sağlık:)

Aybike Ceylan dedi ki...

Tek kelime ile harika olmus, ellerinizee saglik, nefis bir goruntu.

Cok sevgi ve selamlar...

Safran dedi ki...

Bugün bende de balik var komsu, ellerine saglik... :)

Sevil Şahin dedi ki...

Canim ablacim ellerine saglik sevgilerimle

Özgen dedi ki...

Harika bayılıyorum ızgara balığa helvayla da ne süper olur ellerine sağlık sevgiler...

mintinin dünyası dedi ki...

canımmm,
ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.bu sene pek balık yapmadım,üzülüyorum şimdi:( hayırlı geceler.sevgiler

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler ve sevgiler.

Duygu dedi ki...

Balik cok saglikli bir besin kaynagi. Keske hepimiz sik sik tuketebilsek. Cok guzel gozukuyor, luferi cok severim. Ellerinize saglik...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Lüferi genelde babamlarda yeriz biz evleri daha müsait olduğu için ızgara veya mangalda:)Bak canım çekti ellerine sağlık canım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...