21 Haziran 2010 Pazartesi
İç Bakla Salatası
Herkese iyi haftalar diler.(Ulusca yaşadığımız bu acılarla nasıl iyi olacağız bilemiyorum ama) Sıcaklar hız kesmeden devam ediyor ve bende yemek yemek için hiçbir istek yok bu nedenle sanırım bu hafta da hafif tariflerle geçecek. Haftanın ilk gününde bir dergide okuyup, denediğim ve çok beğendiğim, isterseniz ızgara etlerin yanında salata olarak , isterseniz de rejimdeyseniz tek başına yiyebileceğiniz hafif ama bir o kadar da sağlıklı bir tarifi vermek istiyorum.
Malzemeler:(4 kişilik)
500 gr. iç bakla
Yarım demet dereotu
Zeytinyağı
Tuz
1 limonun suyu
1 diş sarımsak
Hazirlanışı:
Baklalar 1 çorba kaşığı tuz atılmış kaynar suda diri kıvamda 5 dakika haşlanır, süzülür ve hemen buzlu suyun içine konulur. Dış kabukları ayıklanır. Bir kabın içine ince ince kıyılmış dereotu, zeytinyağı, tuz, dövülmüş sarımsak (iş günü bu tarifi deneyecekseniz sarımsağı eklemeyebilirsiniz) ve limonsuyu konulur ve iyice karıştırılır. Servis tabağına alınan baklanın üzerine dökülüp, iyice karıştırılıp harmanlanır ve servis edilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
32 yorum:
Canım,
ellerine sağlık. Haklısın hem olaylar hem sıcaklar insan da hal bırakmadı.
Çok güzel bir tarif .Hiç yemedim.
Sevgiyle kal.
Çok güzel görünüyor Handan cığım hiç denemedim .denemek isterim .sevgiler
böyle salatasını hiç denememiştim, güzel olacağından emin olarak hemen tarifi alıyorum :)
canım eline sağlık.. harika bir görünüm..
Ooo gerçekten yam yaz ayları için lezzetli ve besleyici ellerine sağlık canım...
Güzel ve mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...
yaza uygun bir tarif olmuş.ellerine saglık.
oldukça sağlıklı bir görüntüsü var ellerine sağlık hayatım....ayrıca benim gözüm Creme Brulle de:)))) tadını bildiğim için şuan çok canım istedi haberin olsun:))) sevgilerimle öpüyorum
Bayılırım iç baklaya! Bu yıl bol bol yedim Handan ama bakla çok nişasta içerdiğinden kalorisi de oldukça yüksek. Diyette olanların yine de fazla abartmamasında fayda var.
eline sağlık baklaya bayılırım ama salatasını hiç denemedim nefis görünüyor
Evet evet yaza uygun, hafif. Ellerine sağlık Handan.
Canım iç baklayı çok yaparım ama sala
ta olarak sunmak aklıma gelmemişti ellerine sağlık öpüyorum...
Bu sabah yine yeni haberlerle irkildik...Çok üzülüyoruz ama elimizden bir şey gelmemesi çok acı..
Bakla böyle şahane olmuş,ellerine sağlık canım..Her türlü et yemeklerinin yanında mıhteşem olur..Ellerine sağlık..Sevgiler..
Sevgili Bülbülün yeri, mutlaka denemeni öneririm. Sevgiler.
Arzucuğum, beğeneceğini umarım. Sevgiler.
Nilaycığım, hoş geldin.Sevgiler.
Nilgüncüğüm, beğendiğine sevindim. Sevgiler.
Aslıcığım, çok teşekkürler canım.
Sevgili Eylem, çok teşekkürler.
Gönülcüğüm, güzel yorumun için teşekkür ederim.Sevgiler.
Tijenciğim yorumun için teşekkür ederim. Sevgilerimle.
Sevgili Gül, umarım beğenirsin.
Sevgili Narince, çok teşekkür ederim canım.
Deryacığım, teşekkürler canım.
Sevgili Gül, güzel yorumun beni çok mutlu etti teşekkürler.
Çok güzel bir garnitür olmuş gerçekten.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Canım ya, baklaların rengi ne kadar da canlı kalmışlar ellerine sağlık. ÇOk hoş bir lezzet olduğundan eminim..Görüşmek üzere sevgiler..
Sunum çok güzel nasılda yakışır baklaya zeytinyağı :))
hım ellerine sağlık canım ama bakla bana yasak :((
merhaba, ne leziz görünüyor. ellerinize sağlık.
haşladıktan sonramı kabuklarını soyuyorsunuz? Dahamı kolay oluyor acaba ben hep öncesinde soyuyorum buda baklaların dağılmasına sebep oluyor. Bir de haşlayıp soymalı.
sevgiler.
Sevgili Şükran bloguma ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.
Yıldızcığım, yorumun için teşekkür ederim.
Tijenciğim, beğendiğine çok sevindim. Sevgilerimle.
Sevgili Zerrin, bloguma ziyaretin için teşekkürler. Baklaları haşladıktan sonra buzlu suya atıyorum ve onun içinden alarak kabuklarını soyuyorum. Çok kolay soyuluyor. Öneririm.
Yorum Gönder