
Malzemeler:
2 bardak baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu ya da et suyu tercih ederseniz pilavınız çok daha lezzetli olur)
2 yemek kaşığı zeytinyağı (isterseniz katı yağ ya da tereyağı kullanabilirsiniz)
tuz
2 su bardağı sıcak su (ıslatmak için)
Hazırlanışı:
Pirinç yıkanır ve sıcak suda 15-20 dak. bekletilir. Tencereye yağ konulur, hafif kızdırılır, süzülen pirinç eklenir ve kavrulur. Üzerine 3 su bardağı sıcak su eklenir, tuzu konulur ve suyunu çekene kadar pişirilir. Altı kapatılınca kapakla pilav arasına gergin bir mutfak bezi konulur ve pilav dinlenmeye bırakılır. Dinlenince servis tabağına alınarak, ister tek başına isterse yemeklerin yanında servis yapılır.
AFİYET OLSUN
5 yorum:
aslınd çok haklısın handancım yemeğe yeni başlayanlar için bizim pilav ve çorba tariflerinide vermemiz şart.bu arada pilav çok güzel olmuş tane tane.ellerine sağlık
Aslında çok kolay gözüksede pilav yapılması en zor tariflerden biridir.Tutmadı mı ya lapa olur yada diri kalır. O nedenle yemeğe yeni başlayanlar için tarif çok önemlidir. Ayrıca bir çok yemeğin yanına çok güzel eşlik eder.Ellerinize sağlık.
Bernacığım, yeni başlayanları unutmamamız gerekiyor değil mi? Ama onlar şanslı internet sayesinde tüm tariflere kolayca ulaşıyorlar.
Havva, gerçekten pilav yapmak basit gibi görünse de senin de belirttiğin gibi aslında çok önemli ve her zaman masalarımızı süslemekte.
çok güzel görünüyor....
Yorum Gönder