Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
250 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Fasulyeler ayıklanır, kılçıkları alınır , ortadan bölünür ve iyice yıkanır. Etler bir tencerede içine su eklenerek haşlanır. (Etleri sağlıklı olmadığı için mümkün olduğunca kavurmamaya ve diğer tüm malzemeleri çiğden kullanmaya çalışıyorum) Ayrı bir tencereye doğranmış soğan, haşlanmış et, yıkanıp süzülmüş fasulye, salça ve doğranmış domatesler konulur.Fasulyelerin üzerine gelecek kadar su konulur ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yemeğin altının kapatılmasından bir iki dakika önce tuzu eklenir, karıştırılır ve altı kapatıldıktan sonra hemen üzerine zeytinyağı gezdirilip kapağı kapatılıp 10 dak. dinlendirilir.
AFİYET OLSUN
14 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok severek tükettiğimiz bir sebze yemeği.
Saygılar.
ben de çok severim ellerinize sağlık :) tuzu falan ben hep başta koyarım yemeklere ama bir dahakine senin gibi sonradan koyayım bakalım :)
Handan'cım bende çok severim fasulyeyi. Çok güzel olmuş rengi ise tam kıvamı:) sevgiler
Canım ellerine sağlık fasülyeyi her
türlü severim sevgiler...
Ben de iki gün önce pişirdim, hem de boncuk fasülyeyle. Ellerine sağlık Handan.
yanına da bol tereyağlı pilav :) hmmmm. yeme de yanında yat.
handancım ellerine sağlık.benim oğlumda sadece sebze olarak fasulyeyi seviyor.sevgiler
Fuat Bey teşekkür ederim.
Nilaycığım, evlendiğim zaman eşimin işi nedeniyle bir dönem Kuşadası'nda yaşadım ve yemek yepmeyı orada yan komşum Günay teyzeden öğrendim. Orada onlar tuzu her zaman yemeğin altını kapamaya yakın koyup, yağını da(zeytinyağı tabi ki başka yağ kullanmazlar) altını kapatınca koyarlardır. Ben de hala bu şekilde yapıyorum.
Hilalciğim, gerçekten oldukça sevilen bir sebze değil mi?
Deryacığım teşekkürler canım.
Neclacığım, afiyet olsun.
Ebrucuğum, gerçekten pilav taze fasulyenin yanına çok yakışır değil mi?
Bernacığım, galiba bütün çocukların en sevdiği sebze taze fasulye. Oğlunun da sevdiğine sevindim.
Yorum Gönder