2 Mart 2016 Çarşamba

Peynirli Mantar Güveç

Herkese iyi akşamlar. Yapımı kolay, lezzeti nefis bir tarifim var bu akşam sizlere. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 paket kültür mantarı
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
200 gr. rendelenmiş beyaz peynir
tuz
karabiber
zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı: Zeytinyağı tavada ısıtılır ve dilimlenmiş mantarlar tavaya konulup, sotelenir. Mantarlar saldıkları suyu çekince tavaya ince ince doğranmış kırmızı ve yeşil biberler konulur. Hepsi birlikte sotelenmeye devam edilir. Tuz, karabiber  üzerine ekilir ve harmanlanır. Ateşten alınan karışım bir kaba konulur ve  içine rendelenmiş beyaz peynir ilave edilir. Peynir ile mantarlı harç iyice karıştırılır. Karışım güveç kaplarına pay edilir. Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de kaşarlar eriyip, üzerinin rengi dönene kadar pişirilir. Kaşarlar eriyince fırından alınan mantarlar sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

6 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Ellerine sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntü olmuş.
Sevgiyle kal.

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım bu yemeğinle bana çok güzel bir fikir verdin sevgiler

Adsız dedi ki...

Sayfanızı çok beğendim benim sitemdeki lezzetlere de göz gezdirmek istermisiniz. http://www.oktayusta-yemektarifleri.com
Teşekkürler efendim.

gozdeninevi dedi ki...

Mantarı çok sevmeme rağmen bazen çok dokunuyor :) ama bu iştahımı arttırdı ellerinize sağlık :))

Gül Özdemir dedi ki...

Ellerinize sağlık leziz görünüyor :)

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...