7 Mart 2016 Pazartesi

Nohutlu Frik Pilavı

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam değişik pilav tarifi arayanlar için alternatif bir pilav tarifim var. Frik buğday başağından elde edilen bir tahıldır. Buğday başakları tam olgunlaşmamışken kesilip, kabuklarının yakılarak tanelerinin ayıklanması ile elde edilir. İri bulgura benzer. Kendine has tütsülü, yanık bir kokusu vardır. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde bilinir. Lezzetli ve besleyicidir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı frik
yarım su bardağı iri bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
zeytinyağı
1 çay kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı: Frik ayıklanır ve hafifçe yıkanır. Tencereye zeytinyağı ve tereyağı konur ve eritilir. Şehriyeler tencereye konulur ve renkleri kahverengiye dönene kadar kavrulur. Şehriyeler kavrulunca frik ve bulgur tencereye konulur ve kavrulur. Haşlanmış nohut, tuz ve su konulur ve pilav suyunu iyice çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Pişen pilavın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav servis tabağına alınır ve servis edilir.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir bulgur pilavı. Ellerinize sağlık.. Mutlaka deneyeceğim.. Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pisirmeyi çok istediğim ama denemediğim bir pilav çeşidi. .tarif için teşekkürler umarım frik vardır burada..afiyetler olsun

Bulbulunyeri dedi ki...

Ellerinize sağlık. çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kalın.

caferengigül dedi ki...

Elinize sağlık Handan hanım pilav ayrı güzel tabak ayrı güzel.Gerçekten hayran kaldım bakır tabağınıza.Sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık pilavın harika ben de frig aldım ve nasıl pişireyim diye düşünüyordum iyi bir seçenek olacak sevgilerimle

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...