Herkese iyi akşamlar. Bu akşam değişik pilav tarifi arayanlar için alternatif bir pilav tarifim var. Frik buğday başağından elde edilen bir tahıldır. Buğday başakları tam olgunlaşmamışken kesilip, kabuklarının yakılarak tanelerinin ayıklanması ile elde edilir. İri bulgura benzer. Kendine has tütsülü, yanık bir kokusu vardır. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde bilinir. Lezzetli ve besleyicidir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı frik
yarım su bardağı iri bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
zeytinyağı
1 çay kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı: Frik ayıklanır ve hafifçe yıkanır. Tencereye zeytinyağı ve tereyağı konur ve eritilir. Şehriyeler tencereye konulur ve renkleri kahverengiye dönene kadar kavrulur. Şehriyeler kavrulunca frik ve bulgur tencereye konulur ve kavrulur. Haşlanmış nohut, tuz ve su konulur ve pilav suyunu iyice çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Pişen pilavın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav servis tabağına alınır ve servis edilir.
tuz
Hazırlanışı: Frik ayıklanır ve hafifçe yıkanır. Tencereye zeytinyağı ve tereyağı konur ve eritilir. Şehriyeler tencereye konulur ve renkleri kahverengiye dönene kadar kavrulur. Şehriyeler kavrulunca frik ve bulgur tencereye konulur ve kavrulur. Haşlanmış nohut, tuz ve su konulur ve pilav suyunu iyice çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Pişen pilavın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav servis tabağına alınır ve servis edilir.
7 yorum:
Çok güzel bir bulgur pilavı. Ellerinize sağlık.. Mutlaka deneyeceğim.. Sevgiler..
Pisirmeyi çok istediğim ama denemediğim bir pilav çeşidi. .tarif için teşekkürler umarım frik vardır burada..afiyetler olsun
Ellerinize sağlık. çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kalın.
Elinize sağlık Handan hanım pilav ayrı güzel tabak ayrı güzel.Gerçekten hayran kaldım bakır tabağınıza.Sevgiler.
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerine sağlık pilavın harika ben de frig aldım ve nasıl pişireyim diye düşünüyordum iyi bir seçenek olacak sevgilerimle
Yorumlarınız için teşekkürler.
Yorum Gönder