27 Ekim 2014 Pazartesi

Fırında Kaburga

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam yapımı son derece kolay bir et tarifi vermek istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo kaburga
zeytinyağı
tuz
kuru nane
karabiber
kırmızı biber
kekik
biberiye
Hazırlanışı: Tüm baharatlar bir kapta zeytinyağı ile birlikte iyice karıştırılıp, harmanlanır  ve sos hazırlanır.  Etler hazırlanan bu  sosa yatırılır ve 1, 2 saat buzdolabında dinlendirilir. Dolaptan çıkarılan etler fırın torbasına konulur ve önceden ısıtılmış fırında 180 'C'de  iyice kızarana kadar  (yaklaşık 30-40 dak.) pişirilir. Etler piştikten sonra fırın poşetinden çıkarılır ve servis tabağına alınıp, elma dilim patates ile sıcak olarak servis edilir. 
AFİYET OLSUN.

4 yorum:

buzlubadem dedi ki...

Kolaymış gerçekten. Çalışan kadın yemeği. Eve vakitli geldiğimde ben de yapayım :)

buzlubadem dedi ki...

Kolaymış gerçekten. Eve vakitli geldiğimde ben de deneyeyim :)

Handan dedi ki...

Bu tam benlik, pratik ve sade:-)

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...