14 Ekim 2014 Salı

Mantarlı Girit Kabak Dolması

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam hem sağlıklı, hem de lezzetli bir tarifim var. Genelde etli olarak pişirdiğim Girit kabak dolmasını mantarlı yaparak alternatif bir tat yakaladım. Denerseniz pişman olmazsanız. Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 adet Girit kabağı
100 gr. mantar
2 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
tuz
karabiber
zeytinyağı
yarım demet dereotu
Hazırlanışı:
Yıkanan  kabakların tepeleri şapka şeklinde kesilip, içleri oyulur ve içler atılmayıp,  kullanılmak üzere kenara ayrılır. Tavaya zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Minik minik doğranmış biberler tavaya konulur ve çevrilerek sotelenir. Ardından temizlenip, doğranmış olan mantarlar da tavaya eklenir ve sotelenir. Son olarak kabakların içinden çıkan kabak tavaya eklenir. Tuz  ve karabiber ekilip, tüm malzeme bir iki dakika çevrilerek, karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Kabakların alt kısmında bir iki yere  bıçak ile  minik çizik atılır. Kabakların içine mantarlı harçtan  konur ve şapka kapaklar kapatılır. Kabaklar tencereye dizilir. Bir su bardağı su ve zeytinyağı kabakların üzerine gezdirilir ve kapağı kapatılıp yarım saat pişirilir. Yarım saat sonra kabaklar narince tencereden alınıp, fırın için bir kaba alınıp, tenceredeki su üzerine gezdirilip, önceden ısıtılmış fırında 180' C de 10-15 dak. pişirilip, hafif renkleri dönünce fırından çıkarılır. Üzerlerine kıyılmış dereotu serpilen kabaklar sıcak olarak servis edilirler.
AFİYET OLSUN.

4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Değişik bir lezzet olmuş,meak ettim lezzetini..ellerinize sağlık..

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm nefis nefisss

caferengigül dedi ki...

Bazen alışılmışın dışına çıkmak gerek.Elinize sağlık.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...