Herkese iyi akşamlar. Kurban Bayramının 3.günü size et tarifi vereceğim. Sade pilav ile ya da patates ile servis edilen bu tarif son derece kolay ve lezzetli. Afiyet olsun.
Malzemeler:
4 adet kuzu gerdan
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Kuzu gerdanlar yıkanır ve süzülür. Zeytinyağı tavada ısıtılır ve etlerin iki tarafı da kızartılır. Tuz ve karabiber ekilen etler fırın poşetine konulur. Üzerinde delikler açılan fırın poşeti daha önceden ısıtılmış fırında 200'C'de etler iyice pişene kadar (30-45 dak.arası) fırında tutulur. Pişen gerdanlar sade pilav ya da patates ile birlikte sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
4 adet kuzu gerdan
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Kuzu gerdanlar yıkanır ve süzülür. Zeytinyağı tavada ısıtılır ve etlerin iki tarafı da kızartılır. Tuz ve karabiber ekilen etler fırın poşetine konulur. Üzerinde delikler açılan fırın poşeti daha önceden ısıtılmış fırında 200'C'de etler iyice pişene kadar (30-45 dak.arası) fırında tutulur. Pişen gerdanlar sade pilav ya da patates ile birlikte sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
1 yorum:
Nefis olmuş,tam bir davet yemeği,ellerine sağlık canım..Afiyetle..
Yorum Gönder