24 Kasım 2014 Pazartesi

Bademli Kırmızı Lahana Salatası

Tüm Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü Kutlarım. Kışın en güzel renklerinden birine sahip olan kırmızı lahanayı  sürekli  yoğurtla  karıştırıp  salata yapmaya alternatif arayanlara önereceğim güzel bir salata tarifim var bu akşam deneyin pişman olmayacaksınız. Ama yoğurtlu kırmızı lahana salatası yapmak isterseniz  onun tarifi için de buraya tık tık.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 adet küçük kırmızı lahana
1 bağ semizotu
yarım çay bardağı çiğ badem
tuz
zeytinyağı
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Kırmızı lahananın dış  bir, iki kabuğu soyulur, kökü çıkarılır. Yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Üzerine tuz dökülüp  3, 4 dakika ovulur. Suyla yıkanıp, tuzu akıtılır. Süzülmeye bırakılır. Diğer tarafta ayıklanıp, yıkanan ve süzülen semizotu bir kabın içerisine doğranır. Lahanalar semizotuna eklenir. Bademler de salataya eklenir (İsterseniz bademleri kavurarak da kullanabilirsiniz ben  çiğ olarak kullanmayı tercih ettim) Zeytinyağı, limonsuyu  ve tuz bir kasede karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır ve salataya dökülür. Sos ile iyice karıştırılan, harmanlanan salata servis tabağına alınır ve servis edilir.
AFİYET OLSUN.

6 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Bu haliyle daha lezzetlidir eminim, enkisa zamand a yapicam bunu..

Unknown dedi ki...

nedense çok seviyorum kırmızı lahanayı bence salatalara çok yakışıyor.ellerine saglık.

Merinin mutfağından:) dedi ki...

Merhabalar...
Sayfanızdaki herşey harika görünüyor...
Sizi ekledim bende sayfama beklerim :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
http://wwww.yemeknasil.com yemek tarifleri sitesi olarak sizi sürekli takip ediyoruz.

Başarılarınızın devamını dileriz...

sevdicann dedi ki...

blogspot keşif etkinliği yapıyorum: )yayinlarsan daha çok kişiye ulasabiliriz: )sevgiler

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...