3 Kasım 2014 Pazartesi

Ispanaklı Kiş





Herkese iyi akşamlar. Bu akşam  tam mevsiminde olduğumuz ıspanakla yapılan nefis bir kiş tarifim var. Tarif sevgili Gülhan Kara'dan. Katılmış olduğum bir etkinlikte kendisi bu kişi bize kendi elleriyle yaptı.  Bu güzel lezzeti ve tarifi bu akşam sizlerle paylaşmak istedim.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Hamur için:
225 gr.un
60 gr. margarin
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
İç malzemesi:
250 gr.ıspanak
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gr. krema
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
100 gr.taze rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı: Un bir kaba konulur ve ortası havuz gibi açılır. Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, süt, kabartma tozu ve tuz kaba ilave edilip  tüm malzeme yoğurulur. Yoğurulan hamur  streçe sarılıp buzdolabında 10 dak. bekletilir. Diğer tarafta iç malzeme için  sıvı yağ tavada kızdırılır,  doğranmış soğan tavaya konulur ve  kavrulur. Ispanaklar tavaya konulur, 2-3 dak. ıspanak soğanla birlikte kavrulur ve altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Dinlendirilen hamur merdane ile 20-22 cm. çapında açılır ve yağlanmış tart kalıbına  yerleştirilir. (Hamurun zemine oturmasına ve yanlarını kavramasına dikkat ediniz.) Soğuyan ıspanak ve soğanlara yumurta, un, krema ve kaşar peyniri eklenir ve hepsi karıştırılır. Hamurun üzerine iç malzeme yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de üzeri kızarana kadar yani yaklaşık 20-25 dak.pişirilir. Pişince fırından çıkarılan kiş ılınınca servis tabağına alınır ve çay ya da ayran ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

bazı zamanlarda yemek bloglarını takibini bırakasım geliyor! şu anda da aynı duygulardayım!! yahu açken bakamıyorum bu sayfalaraaaaaaaaa :)))))))))))))))

valla fotoğraflara ekmek banasım geliyor ha :)

buraliolmayan dedi ki...

Az malzemeli pratik bir kiş tarifi arıyordum, bu tarif iyi oldu benim için. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
Ankara'dan sevgilerle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...