29 Nisan 2013 Pazartesi

Bezelye Püreli Etli Tart

Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya misafirlerinize farklı   sunumlu bir  et yemeği yapmak isterseniz size alternatif olabilecek bir tarif ile başlamak istedim. Etle birlikte sunulan bezelye püresini kışın ıspanak püresi olarak değiştirebilirsiniz.(Tarif bir  iki ufak değişiklik yapılarak  Lezzet dergisinden alınmıştır)
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
4 milföy hamuru
500 gr.kuşbaşı et

     1 tane  kırmızıbiber
     1 tane çarliston biber
     2 su bardağı haşlanmış bezelye
     1 kahve fincanı krema
    1 yemek kaşığı tereyağı
    zeytinyağı
    tuz
    karabiber


    Hazırlanışı:
    Biberlerin çekirdekleri  temizlenip  küp şeklinde doğranırlar.  Haşlanmış bezelyeler blender ile püre haline getirilir. Bir tencerede tereyağı eritilir ve krema ile püre haline gelen bezelye tencereye konulup hepsi iyice karıştırılıp bezelye püresi hazırlanır.  Biberler başka bir tavada ısıtılan zeytinyağında çevrilerek sotelenir ve bezelye püresine eklenip, iyice karıştırılıp harmanlanır.  Etler bir tavada ısıtılan  zeytinyağında pişene kadar karıştırılarak harmanlanır. Diğer tarafta  milföy hamurları oklavayla hafifçe incelterek açılır. Yağlanan  küçük tart kalıplarının içine yerleştirilirler.  Kenarlardan taşan fazlalıklar bıçakla alınır.  Hamurların üzerine  yağlı  kağıt konup  hamurun pişerken kabarmasını önlemek için üzerlerine birer avuç kuru fasulye konulur.  Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkan milföylerin içindeki fasulyeler alınır. Milföy tartlarının   içine önce bezelye püresi eşit miktarlarda paylaştırılır.  Üzerlerine  sotelenen etler konulur ve sıcak olarak servis edilir.
    AFİYET OLSUN


17 yorum:

Mutfağımdaki Tarifler dedi ki...

Ellerinize sağlık güzel görünüyor. Takibe aldım sizi. iyi geceler diliyorum. Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Tarif çok şık ve hoş olmuş çok hoşuma gitti ellerine sağlık sevgiler...

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Çok şık bir sunum olmuş ellerinize sağlık. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

sibel özmen dedi ki...

Görünüm ve sunum harika ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

görüntü super ellerine sağlık

pelince dedi ki...

Sunum şahane,canım ellerine sağlık ..

kış güneşi dedi ki...

Çok şık bir sunum eline sağlık canım

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Çok iyi fikir doğrusu.. Ellerine sağlık Handancım:)

MAZES dedi ki...

bu fikre ben de bayıldım,ellerine sağılık canım.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çok şık sunumlu bir yemek olmuş.
Ellerine emeklerine sağlık canım.

CANAN TURHAN dedi ki...

Fikir çok güzel, tarif ve fotoğraflar harika. Misafirlere sunumu da çok kolay ve şık bir alternatif.
Paylaşım için teşekkürler

NİRVANA dedi ki...

Bezelyeyi cok severim buda nefis görünüyor...ellerine saglık...

ihlamurcum dedi ki...

Şık bir sunum,güzel bir yemek...harika ,elinize sağlık.

Banu dedi ki...

Oooo çok şık nefis bir lezzet ellerinize sağlık... sevgilerimle...

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

yasamin ta kendisi dedi ki...

Bezelyenin simdi tam zamani.sizin tarif de sunum da harika. Elinize saglik. Sevgiler:-)

Mutfak Havlusu dedi ki...

Bezelye püresi çok ilginç ve hafif olmuştur.
ellerinize sağlık
hayırlı ramazanlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...