Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya misafirlerinize farklı sunumlu bir et yemeği yapmak isterseniz size alternatif olabilecek bir tarif ile başlamak istedim. Etle birlikte sunulan bezelye püresini kışın ıspanak püresi olarak değiştirebilirsiniz.(Tarif bir iki ufak değişiklik yapılarak Lezzet dergisinden alınmıştır)
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
4 milföy hamuru
500 gr.kuşbaşı et
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
4 milföy hamuru
500 gr.kuşbaşı et
- 1 tane kırmızıbiber
- 1 tane çarliston biber
- 2 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 kahve fincanı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- Hazırlanışı:
- Biberlerin çekirdekleri temizlenip küp şeklinde doğranırlar. Haşlanmış bezelyeler blender ile püre haline getirilir. Bir tencerede tereyağı eritilir ve krema ile püre haline gelen bezelye tencereye konulup hepsi iyice karıştırılıp bezelye püresi hazırlanır. Biberler başka bir tavada ısıtılan zeytinyağında çevrilerek sotelenir ve bezelye püresine eklenip, iyice karıştırılıp harmanlanır. Etler bir tavada ısıtılan zeytinyağında pişene kadar karıştırılarak harmanlanır. Diğer tarafta milföy hamurları oklavayla hafifçe incelterek açılır. Yağlanan küçük tart kalıplarının içine yerleştirilirler. Kenarlardan taşan fazlalıklar bıçakla alınır. Hamurların üzerine yağlı kağıt konup hamurun pişerken kabarmasını önlemek için üzerlerine birer avuç kuru fasulye konulur. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkan milföylerin içindeki fasulyeler alınır. Milföy tartlarının içine önce bezelye püresi eşit miktarlarda paylaştırılır. Üzerlerine sotelenen etler konulur ve sıcak olarak servis edilir.
- AFİYET OLSUN
17 yorum:
Ellerinize sağlık güzel görünüyor. Takibe aldım sizi. iyi geceler diliyorum. Sevgiler..
Tarif çok şık ve hoş olmuş çok hoşuma gitti ellerine sağlık sevgiler...
Çok şık bir sunum olmuş ellerinize sağlık. Bana da beklerim. Sevgilerimle,
Görünüm ve sunum harika ellerinize sağlık.
görüntü super ellerine sağlık
Sunum şahane,canım ellerine sağlık ..
Çok şık bir sunum eline sağlık canım
Çok iyi fikir doğrusu.. Ellerine sağlık Handancım:)
bu fikre ben de bayıldım,ellerine sağılık canım.
Çok şık sunumlu bir yemek olmuş.
Ellerine emeklerine sağlık canım.
Fikir çok güzel, tarif ve fotoğraflar harika. Misafirlere sunumu da çok kolay ve şık bir alternatif.
Paylaşım için teşekkürler
Bezelyeyi cok severim buda nefis görünüyor...ellerine saglık...
Şık bir sunum,güzel bir yemek...harika ,elinize sağlık.
Oooo çok şık nefis bir lezzet ellerinize sağlık... sevgilerimle...
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bezelyenin simdi tam zamani.sizin tarif de sunum da harika. Elinize saglik. Sevgiler:-)
Bezelye püresi çok ilginç ve hafif olmuştur.
ellerinize sağlık
hayırlı ramazanlar
Yorum Gönder