Herkese soğuk bir İstanbul'dan merhaba. Yayın için sıra bekleyen bir tarif var bugün. Sevilmesi zor ama sevenler tarafından da vazgeçilmez bir sebze olan Kereviz çeşitli şekillerde sofralarda yer alıyor. Özellikle turunçgillerle pişirildiğinde ayrı bir lezzete bürünen kerevizin bugün zeytinyağlı tarifi var. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
750 gr. kereviz
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet portakalın suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Hazırlanışı
Tencerede ısıtılan zeytinyağına küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulurlar. Ardından küçük küçük doğranmış havuçlar ilave edilir ve sotelenirler. Doğranmış patates ve kerevizler de tencereye eklenir.(Kerevizler ayıklanıp, doğrandıktan sonra bekleme süresince kararmamaları için unlu, limonlu suda bekletilirler. Ben bunu yapmayıp, tam tencereye eklenme sırası geldiğinde ayıklayıp, doğrayıp doğrudan tencereye ekliyorum )Hemen ardından portakal suyu, tuz, şeker, ılık su da tencereye konulur bir iki hafifçe karıştırıldıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişince zeytinyağının kalanı üzerine gezdirilir ve tekrar kapatılıp, demlenmeye bırakılır. Ilındıktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.
AFİYET OLSU
25 yorum:
portakalı kerevize çok yakıştırıyorum zeytinyağlısına portakal suyu eklemek lezzetini kat be kat arttırıyor bence ellerine sağlık canım
Bence kereviz sevmeyenlerin bile denemesi gereken bir yemek. Ellerine sağlık..
ben iki gün önce yaptım, tek başıma oturdum yedim :)) evin beyi ve prensesi yemezmiş, yemeğin, ben yerim :)) ama ben portakal koymuyorum, daha önce denedim ama sevmedim öyle :)
Ellerinize sağlık. Çok leziz olmuş.
evet bugünlerin top 5 inde portakallı kereviz var...evde tek seven ben olunca salatasını daha çok yapıyorum...çok güzel görünüyor...ellerinize sağlık...
Canım,
ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor. Ben renklerine vurgunum.
Sevgiyle kal.
ah babaannecim de hep portakallı yapar, çok da güzel yapar... canım çok çekti...
sizin tarifle haftasonu bir deneyeyim... elinize sağlık
ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK....
çocukken nefret ötesi sevmezdim:) şimdi severek yiyorum:9
eline sağlık harika gözüküyor..
sevgiler
çok lezzetli görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
bugün bu yemeği kesinlikle yapıcammmm:)ellerinize sağlık, çok güzel duruyor fotoğrafta, protein ve vitamin tabağı demek istyiorum ben buna:)
çok harika görünüyor Handancım ellerine sağlık. Portakallı haline bayılıyorum kerevizin. Ben de ctesi günkü etkinlikten sonra eve koşa koşa gidip zeytinyağlı kereviz yaptım :)) Bolca zeytinyağını da üzerinde gezdirdim. Afiyetle yedim :)
ablacım istanbul soğuk mu?
biizm buralar günlük güneşlik bugün.. arkası malum kar yağar biliyoruz da avunuyoruz güneşle:))
portakallı kerevizi bend çok sevdim yaptım bol bol:)
ellerin dert görmesin ablacım..
sevgileirmle..
Kokusunu bile çok severim.Pazarda miss gibi kokar yaa bayılırım.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
Ellerine saglik canim.
Cok nefis.
HENÜZ PORTAKALLI DENEMEK NASİP OLMADI BAKALIM NE ZAMANA KISMET..
EMEĞİNE SAĞLIK..
SEVGİLER...
ELLERİNE SAĞLIK TATLIM...
kerevizi acayip seviyorum
ellerine sağlık canımmmmm
bayıla bayıla yerimmm:)))
çok öptümmm
ellerine sağlık handancım.çok severim kerevizi.
Üstüne de bol haşlanmış mısır! Off ki ne off:) Ellerine sağlık...
Ellerine sağlık. Ben kerevizin salatasını tercih edenlerdenim. Sevgiler...
Ben bunun içine bir de yerelması katıyorum...
Çok severim Handan'cığım. Nefis olmuş, ellerine sağlık. Bitmeden bol bol yemeli:))
Sevgiler.
BU KADARMI OLUR BENDE BU AKŞAM KEREVİZ YAPACAKTIM ÇOK DENK GELDİ ELİNE SAĞIK ARKADAŞIM
Yorum Gönder