Malzemeler:(4 kişilik)
2 su bardağı nohut
250 gr.kuşbaşı et
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
kırmızı biber
Hazırlanışı:
Nohutlar bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanırlar.(Ben hazır haşlanmış olarak satılan nohut kullandım) Etler bir tencerede haşlanırlar.(Etin suyunu yapacağınız pilav için kullanmanızı öneririm.) Bir tencereye haşlanmış nohut, haşlanmış et, doğranmış soğan ve salça konulur üzerine ılık su eklenir ve orta ateşte pişirilir. Ateşten alınmasına yakın tuzu eklenir, karıştırılır. Altı kapatılınca üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirilir ve bir süre dinlendirilir. Salata ve pilav ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
25 yorum:
Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık,çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
Saygılarımla.
yemek harika olmuş arkadaşım.yanında pilavla güzel gider.ellerine sağlık.sevgiler.
yemek harika olmuş arkadaşım.yanında pilavla güzel gider.ellerine sağlık.sevgiler.
Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..
Sevgiler..
Not:Sana mail atmıştım hafta sonu okudunmu canım?
kalp kalbe karşı bugün benim de menüm aynı : ) güzel bir hafta dileklerimle...
ellerine sağlık handancım çok güzel olmuş .benimde birkaç gün önce yaptığım bir yemek.çok severiz ailecek.sevgiler.
Ben de geçen hafta yaptım, dün de kururfasülye:)) Kış yemekleri malum...
Canım mutlu haftalar ellerine sağlk
bayılırım nohuta helede etli olursa
öpüyorum.
Ellerine sağlık, çok güzel gözüküyor. Bizim oralarda bu yemeğe Nohut Yahnisi diyorlar. Kuru soğanın yanı sıra arpacık soğan da atılıyor bolca ^.^
Merhaba canım ellerine sağlık
Etli nohut en sevdiğim kış yemeklerinden biridir Çok canım çekti.Sevgiler...
yanın da pilav ile çok severim.. ellerine sağlık..
pek severim, helmeli helmeli ne güzel olur, sıcak sıcak insanın içi ısınır! ellerinize sağlık!
Yeni bir haftayla merhaba Handancim!! Fransadaki soguk havalar türkiyeye gitmis :) Burda hava ne kadar güzel ve günesli. Gökte bulut bile yok. Yemegine gelince, daha geçen hafta yedim, ve bakinca bu saate bile canim çekti vallah. Ellerine saglik, yine 10 numara
ellerine emegine saglik canim nefiss görünüyor..sicacik sevgilerimle..
elllerine sağlık Handancım. tam bir kış yemeği . yanında da pirinç pilavı ve lahana turşusu harika gider.
Tam kış yemeği. Ellerine sağlık Handan ablacım:)
Yanına turşuuu ve kurusoğan mmmm ellerine sğalık canım benim
Havalar soğudu, mis gibi baklagillerde sofralarda yerini almaya başladı. Ben de çok severim sevgili Handan, bir de yanında turşu varsa. Ellerine sağlık olsun.
Sevgiler.
Bu soğukta yanında bir de pilavla (ama turşu acı biber de mutlaka)ne güzel gider. Ellerine sağlık arkadaşım..
ooofff ooff:)
bana dilim dilim ekmek yedirir bu etli nohut..
deli olurum kendisine çok severim çoookkk:))
ellerin dert görmesin canımm:)
Handancım yanına bir de turşu ellerine sağlık canım tam bu havanın yemeği doğrusu
Kuru fasulyeden çok nohutu severim ellerinize sağlık hayırlı haftalar dilerim
Sevgiler:)
ayy nohut yemegini cok severim epey oldu yapmayali.Bizim köyde dügünlerin bas yemegidir bu.Ama esim sevmiyor diye yapmiyordum.yarin yapacagim.cok canim cekti .En icten selamlarimla
Handancım, işte budur yani..Ben, eşim yüzünden hep beyaz ve etsiz nohut yapmak zorunda kalıyorum. Zeytinyağlı yapsam bile salçalı alışkın olan ben, beyaz nohuta alışamadım gitti. Gözüm gönlüm açıldı arkadaşım, eline sağlık..
ennn sevdiğim baklagildir,doyamam yemeye:)
ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder