19 Kasım 2010 Cuma

Kurban Kavurma

Herkese Bayram'ın son gününden merhaba. Umarım Bayramınız güzel geçiyordur. Havaların bahar havası gibi olması uzun bayram tatilini daha da güzel hale getrdi. Kurban Bayramının olmazsa olmazı Kurban Kavurmasıdır. Bugün ben de yeni aşcılar için kurban kavurmasının tarifini vereceğim.
Malzemeler(5 kişilik)
1 kg. kurban eti(kavurmalık)
150 gr. iç yağ
1 orta boy kuru soğan
zeytinyağı
tuz
karabiber
kekik
Hazırlanışı:
Kurban eti kavurmalık olarak kesilir ve iyice bol suda yıkanır ve süzülür. Bir tencerede çok az bir zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranan kuru soğan kavrulur. Etler tencereye konulur ve karıştırılarak pişmeye bırakılır.Etler suyunu salıp, tekrar tamamen çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince iç yağ tencereye eklenir ve birlikte karıştırılarak, pişirilirler. Etler iyice kızarıp, pişince tuz, karabiber ve kekik ilave edilip, birlikte 3,4 dak. birlikte çevrilip, altı kapatılır. Servis tabağına alınan kavurma sade pilav ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN

16 yorum:

tarih84 dedi ki...

hahahaha tahmin de etmiştim, bekliyordum böyle bir yemek tarifi, kurban olurda kavurma yapmayan bir yemek bloğu nasıl olur.takip ettiğim yemek bloglarındaki en hızlısısın.senden de bunu bekliyordum.demin arkadaşa bahsettim.belki sırf -öz kavurmayı handan yapar diyordum.sağolasın.pilav üstü et resimlerinden gına gelmiş modda bir bayram blog taramasıydı doğrusu.

mine dedi ki...

offf bayılırım kavurmaya şık sunumuyla nefis gözüküyor ellerine sağlık canım

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Kavurmayi kim sevmez... maalesef kurban eti yemek nasip olmadi bu sene. Seneye insallah!

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Handancığım kolestrol muhabbeti yüzünden çekinerek yiyorum ellerine sağlık afiyetler olsun sevgiler bizden...

Ballı Cimcime dedi ki...

Handancığım allah kabul etsin, mis gibi kavurma kokusu geldi afiyetler olsun. Bu güzel tarif için teşekkürler. sevgilerimle, iyi bayramlar canım.

Rakunt ideas dedi ki...

Off of miss gibi kekikli yenmezmi ellerine sağlık :)İyi bayramlar sevgiler.

Banu dedi ki...

canım tekrardan iyi bayramlar... nefis bi kavurma olmuş hımmm ellerine sağlık. bide sunum yaptığın gümüşlerde tam saraylara layık onlarda yemesi başka bi keyif afiyet olsun...

Limon çiçekleri dedi ki...

Kurban bayramının olmazsa olmazı,afiyetler olsun..

NEFİSE dedi ki...

Canım merhaba bana kadar gelip yorum bırakmışsın.. çok mutlu oldum ekledim seni.. görüşmek üzere...

dokuzuncubulut dedi ki...

Tam annemin yaptığı gibi...
Ellerinize sağlık.

Hayatcemresi dedi ki...

Nefis olmuş,kurban eti ile yapılan kavurma bambaşka,sağlıkla yeyin,sevgiler...

yemekbiraşk dedi ki...

allah kabul eylesin. buralarda maalesef bayramın tadı hiç yok. bu sene kurban eti olmayacak evimizde derken bir arkadaşımız burada kesmiş bizede getirdi çok sevindim :) hemen kavurdum bende içine bütün soğanı koydum ve kavurma işlemi bitince çıkardım:)
afiyetler olsun
sevgiler..

lezzet sefasi dedi ki...

Ellerinize saglik , Allah kabul etsin. Bende cok sever ve ilk once kavurma yapardim.Tabiki ulkemdeyken. Buralarda kurban kesemiyoruz malesef.
Sevgiler
Sefa

Adsız dedi ki...

kurban bayramının vazgecilmezi.
ellerinize sağlık.
sevgiler.

Saglıklımutfak dedi ki...

Bayramın 1, günü babam mutlaka sabah kahvaltıya yapardı. ellerine sağlık handancım:)

Nilgün dedi ki...

Tarifi okuyunca aaaa babaannemin tarifi dedim. Ellerine sağlık,afiyetler olsun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...