Pilav bizim evde çok sevilir ve mevsimine göre içine eklenen mevsim sebzeleri ile çeşitlendirilerek etlerin, tavuğun yanında sunulur. Bugünkü pilavım da pirince patlıcan ve tavuk eşlik etti. Safran ile çam fıstığı da onlara katıldı ve ortaya harika bir tat çıktı. Buyrun tarife.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet patlıcan
250 gr.tavuk göğüs eti
25 gr.(1 paket) çam fıstığı
1 çay kaşığı safran
3 su bardağı sıcak su(tavuk suyu)
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tavuk eti haşlanır ve didiklenerek bir kenara alınır. Patlıcan alacalı soyulur, küçük küçük doğranır ve acısının çıkması için tuzlu suya yatırılır. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. İçine çam fıstığı konulur ve çevrilerek pembeleştirilir. Fıstıklar pembeleşince tencereye tuzlu sudan çıkarılmış ve hafifçe kurutulmuş patlıcanlar eklenir ve renkleri dönene kadar çevrilirler. Didiklenmiş tavuk eti de tencereye eklenir ve 1,2 dakika hep beraber çevrilerek karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, tarçın, karabiber eklenir, tavuk suyu konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
21 yorum:
çok besleyici, görüntü de süper.ellerine sağlık.
Öyle güzel görünüyor ki...
handancım harika olmuş ellerine sağlık
tavuk suyuydu, patlıcandı, safrandı, fıstıktı ama bize de bir tabak olmadan olur mu : )
ellerine sağlık canım sevgiler...
tam benlik bir pilav olmuş mutlaka ydenemem lazım ellerinize sağlık..
sevgiler..
Ellerine sağlık beğendim bu pilavı:)
Tek başına ana yemek gibi olmuş. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık
Nefis bir görüntü Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı
Saygılar.
Canımm bende çok sık yaparım elleri
ne sağlık süper olmuş öpüyorum.
Öncelikle Kotanyi Yemek Yarışmasındaki başarınızı kutlarım.
Pilav da çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık..
Kendisi pilav ama ana yemek kadar doyurucu olmus,sunumda istah aciyor eline saglik
Canim tebrik ederim birinci olmussun haketmistin nefis tarifinle
handan canım ellerine sağlık..bu pilav tam benlik olmuş:) sade ne pilavı severim nede makarnayı;)
sevgiler...
ayy patlıcanla hiç denemedim acayip merak ediyorum:))
ellerine sağlık canım:))
tekrar tebrik ediyorum bu arada:)) içimden geldi:))
offf bayıldııım=) zaten patlıcanın her çeşidini severim, pilav aşığıyım(tabi tencereden indiği dumanı tüten pilava) off acıktım:)) ellerine sağlık.
iç pilava benzettimm niraz görüntüde onu da çok severim ama pilav pilavdır masamın sultanıdrı.
Görüntüsü bile yetyor, içindekileri okuyunca zaten tavan yapıyor lezzeti !
ellerine sağlık canım
Patlıcan en çok sevdiğim sebzedir zaten :) Bu pilavla doyarım ben. Ellerine sağlık
handancım kotany yemek yarışmasınfda birinci olduğunu yeni öğrendim ve çok mutlu oldum.seni tebrik ediyorum.ama hakettiğininde gururla belirtiyorum.sevgiler
pilav muhteşemmmm.. ellerine sağlık canım hayırlı bayramlar..
Bayramı tatil değil bayram olarak yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle...
iyi bayramlar dilerim...
Sevgiler,
Deniz..
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Yorum Gönder