Herkese iyi akşamlar. Ramazanda, Ramazanın vazgeçilmez tatlısı güllaç tarifi vermeden olmaz değil mi? Güllaç tarifini daha önce paylaştığım için bu akşam çikolatalı alternatifini vermek istiyorum.
İftar sonrası afiyet olsun.
Malzemeler: (Tarif sütlü mutfaktan alınmıştır)
7 tane güllaç yaprağı
1 litre süt
2 yemek kaşığı kakao
80 gr.çikolata
1 su bardağı şeker
arasına serpmek için istenilen miktarda dövülmüş fındık
Hazırlanışı: Süt, şeker ve kakao birlikte ısıtılır. Isınan karışıma çikolata konur ve çikolata eritilir. (Sütün sıcaklığı parmak değecek sıcaklıkta olmalı) Bir borcama bir güllaç yaprağı konulup, ılık süt ile ıslatılır. İkinci yaprak üzerine konulup, süt ile ıslatılır. İkinci yapraktan sonra dövülmüş fındık serpilir. Bu şekilde tüm yapraklar konulup, fındık serpilir. En son yaprak konulduktan sonra kalan sütün tamamı üzerine dökülür. Güllaç, buzdolabında bir, iki saat bekletilerek, dinlendirilir. Buzdolabından çıkarılınca servis tabağına alınır, üzerine istenilen miktarda dövülmüş şam fıstığı serpilip, kiraz şekeri konulur ve dilimlenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
İftar sonrası afiyet olsun.
Malzemeler: (Tarif sütlü mutfaktan alınmıştır)
7 tane güllaç yaprağı
1 litre süt
2 yemek kaşığı kakao
80 gr.çikolata
1 su bardağı şeker
arasına serpmek için istenilen miktarda dövülmüş fındık
Hazırlanışı: Süt, şeker ve kakao birlikte ısıtılır. Isınan karışıma çikolata konur ve çikolata eritilir. (Sütün sıcaklığı parmak değecek sıcaklıkta olmalı) Bir borcama bir güllaç yaprağı konulup, ılık süt ile ıslatılır. İkinci yaprak üzerine konulup, süt ile ıslatılır. İkinci yapraktan sonra dövülmüş fındık serpilir. Bu şekilde tüm yapraklar konulup, fındık serpilir. En son yaprak konulduktan sonra kalan sütün tamamı üzerine dökülür. Güllaç, buzdolabında bir, iki saat bekletilerek, dinlendirilir. Buzdolabından çıkarılınca servis tabağına alınır, üzerine istenilen miktarda dövülmüş şam fıstığı serpilip, kiraz şekeri konulur ve dilimlenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder