27 Şubat 2018 Salı

Körili Karnabahar Ezmesi

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam çok kolay ve çok lezzetli bir tarifim var. Et, tavuk yemeklerinizin  yanında garnitür olarak sunabileceğiniz gibi, tek başına da  yiyebileceğiniz bu pratik tarifi denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 küçük boy karnabahar
köri(istenilen miktarda)
zeytinyağı
tuz
1 diş dövülmüş sarımsak
Hazırlanışı:Ayıklanıp, yıkanan karnabahar çiçeklerine ayrılıp, haşlanır. Haşlanan karnabahar çiçekleri bir kaba alınır ve ılınması beklenir.  Karnabahar ılınınca bir çatal yardımı ile iyice ezilir. Kaba istenilen miktarda köri, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsak  konulur ve ezilmiş karnabahar ile iyice harmanlanana kadar karıştırılır. Servis tabağına alınan ezme  servis edilir. 
AFİYET OLSUN.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Farklı bir garnitür. Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor.

WebKenti dedi ki...

denemek lazım :)

Etimesgut Halı yıkama dedi ki...

ıyı bır sıte teşekkürler.

Etimesgut Halı yıkama dedi ki...

ıyı bır sıte

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...