25 Aralık 2017 Pazartesi

Hindi Tandır

Herkese iyi akşamlar. Yılbaşı gecesi için alternatif ve lezzetli tarif arayanlara önerebileeğim bir tarifim var. Diğer yılbaşı önerilerim ;İç pilavlı tavuk dolması, fındık soslu hindi, çerkez tavuğu, kestaneli pilav, iç pilav, ballı susamlı tavuk.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1adet  kemikli hindi  but
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:Hindi but  zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovulur ve kızgın tavada her iki tarafı da döndürülerek mühürlenir. Mühürlenen but geniş bir tencereye alınır ve yarısını geçecek kadar sıcak su konulur. Çok kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1, 1.5 saat pişirilir. Etler kemikten  kolaylıkla ayrılmaya başlayınca ocaktan alınır. Etler kemiklerinden  sıyrılır. Servis tabağına alınan hindi tandır'ın üzerine kekik ve kuş üzümü serpilir ve  haseelback patates ile birlikte sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

Unknown dedi ki...

yılbaşı yaklaşırken güzel bir hindi yemeği tarifi. Ellerinize sağlık...

Etimesgut Halı yıkama dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...