9 Nisan 2016 Cumartesi

Bal Kabaklı Truff

Herkese güzel bir hafta sonu dilerim. Bugün iç baymayan, hafif ve lezzeti damağınızda kalacak bir tatlı tarifim var.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 dilim bal kabağı
1 yemek kaşığı bal
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım paket petibör  bisküvi
Hindistan cevizi
Hazırlanışı: Bal kabağı dilimlenip, buharda haşlanır. Haşlanan bal kabağı çatal ile ya da blender ile püre haline getirilir. İçine bal, dövülmüş ceviz ve parçalanıp ezilmiş bisküvi (Ele yapışmayan bir kıvam olması gerekmektedir. Karışımın kıvamı tutmazsa, bisküvi miktarını  arttırabilirsiniz)  konur. Hepsi  karıştırılıp yoğurulur. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içinde yuvarlanır. Yuvarlanan trufflar hindistan cevizine bulanır ve  tekrar avuç içinde yuvarlanır. Servis tabağına alınan trufflar buzdolabında yarım saat bekletilir ve  servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Truffların sunumunu çok seviyorum.Bal kabaklı denemedim hiç. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık...

mutfagabuyrun dedi ki...

harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Kızsal Şeyler dedi ki...

Oyyy bayılırım ♥ Ellerine sağlık ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...